Tomatsalsa med koriander och spiskummin
Tomatsalsa med koriander och spiskummin. Foto: Linus Meyer
På menyn syrat

Tomatsalsa med koriander och spiskummin

Paprika, selleri, tomat – det mesta går att syra. Testa vår smakstarka salsa!

Publicerad 6 oktober 2017

(10 portioner)
Något för äventyrliga! Spritsigt, syrligt och mycket aromatiskt! Servera med majschips eller till tacos.

  • 1 liten (ca 75 g) silverlök
  • 1 liten avlång röd paprika
  • 1 liten stjälk selleri
  • 600 g ekologiska tomater, ej övermogna
  • drygt ½ msk fint salt, jodfritt
  • finhackad röd eller grön chili eller chiliflingor, efter smak
  • ½ tsk spiskummin, helst hela
  • finhackad koriander, helst mest stjälkar

Gör så här:

  1. Tvätta alla grönsaker. Halvera löken på längden. Skala och finhacka. Finhacka paprika och selleri. Lägg allt hackat i en skål.
  2. Halvera tomaterna på tvären. Riv dem försiktigt på ett grovt rivjärn med snittytan mot rivjärnet. Se till att allt utom ett tunt skal rivs.
  3. Blanda grönsaker, rivet tomatkött, salt, chili, spiskummin och koriander i en skål. Diska en glasburk i riktigt hett vatten. Skölj noga. Häll över salsan.
  4. Lägg ner en kraftig plastpåse med dess botten mot ytan. Fyll påsen med lite vatten och stäng med en påsklämma. Klipp bort överflödig plast. Sätt på locket löst.
  5. Sätt burken i en djup tallrik. Låt stå framme tre dagar. Skruva sedan åt locket ordentligt och förvara i kyl. Salsan är godast inom två veckor.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här