Surkålssallad med äpple och hasselnötter
Surkålssallad med äpple och hasselnötter. Foto: Linus Meyer
På menyn syrat

Surkålssallad med äpple och hasselnötter

En finurlig smakstart för dig som är nybörjare på surkål.

Publicerad 6 oktober 2017

(4–6 portioner)

Det är löjligt lätt att syra hemma, men här är ett recept som fungerar med surkål från affären. Lite salladslök eller gräslök är gott i din sallad.

  • 2 syrliga äpplen
  • 300 g surkål
  • 2 dl grädde, välj fetthalt själv
  • 1 dl finskuren dill eller persilja
  • ½ dl krossade hasselnötter eller solrosfrön
  • nymald svartpeppar

Till servering: Korv, kokt potatis, gröna ärtor

Gör så här:

Skala äpplena om det behövs. Strimla tunt. Vänd försiktigt samman alla ingredienser och smaka av med peppar. Salladen blir bara godare av att få stå en kvart eller två.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här