Surkålssallad med äpple och hasselnötter
Surkålssallad med äpple och hasselnötter. Foto: Linus Meyer
På menyn syrat

Surkålssallad med äpple och hasselnötter

En finurlig smakstart för dig som är nybörjare på surkål.

Publicerad 6 oktober 2017

(4–6 portioner)

Det är löjligt lätt att syra hemma, men här är ett recept som fungerar med surkål från affären. Lite salladslök eller gräslök är gott i din sallad.

  • 2 syrliga äpplen
  • 300 g surkål
  • 2 dl grädde, välj fetthalt själv
  • 1 dl finskuren dill eller persilja
  • ½ dl krossade hasselnötter eller solrosfrön
  • nymald svartpeppar

Till servering: Korv, kokt potatis, gröna ärtor

Gör så här:

Skala äpplena om det behövs. Strimla tunt. Vänd försiktigt samman alla ingredienser och smaka av med peppar. Salladen blir bara godare av att få stå en kvart eller två.