På menyn
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Mumsiga recept för mammor

Kokboksförfattaren Klara Desser delar med sig av recept som passar gravida kvinnor. Nyttig och god mat även för dem som inte väntar smått.

Publicerad 30 januari 2009

Resten av familjen så klart kan äta av maten, konstigare än så är den inte.
– Vinsterna blir ju så stora om man slutar upp att äta skräpmat. Man mår mycket bättre och får mera ork för livet som småbarnsmamma, det är jag ett levande bevis på, säger Klara Desser.

Lax med vallmofrö

4 portioner

p>4 dl blå vallmofrön
4 filéer av odlad lax,
cirka 140 gram styck
salt och peppar
olja till stekning
2 cm färsk ingefära
1-2 vitlöksklyftor
1 lime
0,5 dl olivolja
salt och peppar
2 burkar kikärtor
150 g machésallad
2 morötter

  1. Häll vallmofröna i en djup tallrik. Salta och peppra filéerna och doppa dem i fröna. Fröna ska täcka fisken med råge. Stek på medelhög värme, några minuter på varje sida. Sänk värmen och låt fisken bli genomstekt, det tar cirka fem minuter.
  2. Riv ingefäran. Pressa vitlöken. Tvätta limen och riv skalet. Pressa ut limesaften och blanda ihop med limeskal, vitlök, ­ingefära, salt och peppar.
  3. Skölj kikärterna och salladen och tärna morötterna. Häll ­dressingen över grönsakerna i en skål. Låt stå och dra en stund före servering.
    Pressad potatis är gott till.

Hallon- och banankräm

1 portion

1 banan
1 avokado
2 dl frysta hallon
1 burk kesella
1 dl naturell yoghurt
färska bär eller frukt

Skala bananen och avokadon och skär i mindre bitar. Mixa slätt med hallon, kesella och yoghurt. Fördela glassen i små skålar. Dekorera med färska bär och servera genast.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här