Kompott och crumble ger
glassen det lilla extra
Foto: Stefan Wettainen
På menyn proffstipset
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Kompott och crumble ger glassen det lilla extra

Jennie Elmerfors blev Årets Konditor 2007. Hon är en av fyra konditorer som fick hedersuppdraget att skapa Victorias och Daniels bröllopstårta.

Publicerad 24 juni 2010
inlinebild
Jennies bästa glassdessert. Foto: Stefan Wettainen

Här bjuder hon på en härlig glassdessert, komponerad enbart för oss.

En rabarber- och jordgubbs­kompott och kardemumma- och valnötscrumble blir finaste sällskapet åt glassen. Receptet räcker till fyra personer.

Rabarberkompott med jordgubbar

  • 200 g skurna rabarber
  • 40 g jordgubbar
  • 0,5 dl socker
  • några droppar citronsaft

Koka ihop allt (utom en tredjedel av rabarbern) tills bären blir lite mjuka. Tag av från värmen och lägg i resterande rabarber. Blanda ihop till en kompott.

Kardemumma- och­ valnötscrumble

  • 25 g smör
  • 0,3 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,5 krm äkta vaniljsocker
  • 0,5 krm malen kardemumma
  • 15 g hackade valnötter

Blanda ihop allt till en smulig massa. Strö ut på en plåt.

Sätt ugnen på 200 grader och baka i 8-10 min. Rör om ett par gånger under tiden. Låt smulorna svalna och fördela på tallrikar.

Servera med
Riktigt fin äkta vaniljglass, färska jordgubbar och citronmeliss.

Skopa upp två kulor äkta vaniljglass och lägg ovanpå smulorna. Servera den varma rabarberkompotten till. Dekorera med några färska jord­gubbar och lite citronmeliss.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här