Jennie Elmerfors blev Årets Konditor 2007. Hon är en av fyra konditorer som fick hedersuppdraget att skapa Victorias och Daniels bröllopstårta.

Här bjuder hon på en härlig glassdessert, komponerad enbart för oss.
En rabarber- och jordgubbskompott och kardemumma- och valnötscrumble blir finaste sällskapet åt glassen. Receptet räcker till fyra personer.
Rabarberkompott med jordgubbar
- 200 g skurna rabarber
- 40 g jordgubbar
- 0,5 dl socker
- några droppar citronsaft
Koka ihop allt (utom en tredjedel av rabarbern) tills bären blir lite mjuka. Tag av från värmen och lägg i resterande rabarber. Blanda ihop till en kompott.
Kardemumma- och valnötscrumble
- 25 g smör
- 0,3 dl socker
- 1 msk vetemjöl
- 0,5 dl havregryn
- 0,5 krm äkta vaniljsocker
- 0,5 krm malen kardemumma
- 15 g hackade valnötter
Blanda ihop allt till en smulig massa. Strö ut på en plåt.
Sätt ugnen på 200 grader och baka i 8-10 min. Rör om ett par gånger under tiden. Låt smulorna svalna och fördela på tallrikar.
Servera med
Riktigt fin äkta vaniljglass, färska jordgubbar och citronmeliss.
Skopa upp två kulor äkta vaniljglass och lägg ovanpå smulorna. Servera den varma rabarberkompotten till. Dekorera med några färska jordgubbar och lite citronmeliss.
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.