Kokostoppar på två sätt
Kokostoppar på två sätt, ananas och rom eller pepparkakskryddade! Foto: Linus Meyer
På menyn kokos

Kokostoppar på två sätt

Originalet, överblivna pepparkakskryddor eller kokosens bästa smakkompis ananas. En smet är grunden för tre härliga varianter.

Publicerad 29 januari 2018

(50 små kakor)

Barnsligt lättlagade klassiker får ny smak. Halva satsen får smak av överblivna julkryddor, resten förvandlas till en vuxen piña colada-variant.

  • 100 g smör
  • 4 stora ägg
  • 3 dl strösocker
  • 400 g riven kokos
  • ½ tsk salt

Smak 1:

  • 50 g torkad ananas, finhackad
  • drygt 1 msk rom, mörk eller ljus

Smak 2:

  • ½ msk pepparkakskrydda

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt svalna. Rör samman ägg och socker. Blanda ner kokosflingor, salt och smör.
  2. Dela upp smeten i två skålar och rör ner de olika smaksättningarna.
  3. Låt stå och svälla minst en kvart, gärna längre. Värm ugnen till 175 grader. Klicka ut kakorna på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i ungefär 15 minuter tills kakorna fått fin färg. Låt svalna på plåten.
  4. Lägg kakorna i tät burk eller frys in.