Originalet, överblivna pepparkakskryddor eller kokosens bästa smakkompis ananas. En smet är grunden för tre härliga varianter.
(50 små kakor)
Barnsligt lättlagade klassiker får ny smak. Halva satsen får smak av överblivna julkryddor, resten förvandlas till en vuxen piña colada-variant.
- 100 g smör
- 4 stora ägg
- 3 dl strösocker
- 400 g riven kokos
- ½ tsk salt
Smak 1:
- 50 g torkad ananas, finhackad
- drygt 1 msk rom, mörk eller ljus
Smak 2:
- ½ msk pepparkakskrydda
Gör så här:
- Smält smöret och låt svalna. Rör samman ägg och socker. Blanda ner kokosflingor, salt och smör.
- Dela upp smeten i två skålar och rör ner de olika smaksättningarna.
- Låt stå och svälla minst en kvart, gärna längre. Värm ugnen till 175 grader. Klicka ut kakorna på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i ungefär 15 minuter tills kakorna fått fin färg. Låt svalna på plåten.
- Lägg kakorna i tät burk eller frys in.