En krämig och matig gryta. Fisken är så mild att den passar barn och så smakrik att vuxna gillar den.
(4 portioner)
Enkelt kalas eller festlig vardag? Du bestämmer! Tunt skivad purjo, frysta ärtor, salladslök och fräst paprika är gott i grytan.
- drygt 400 g filé av torsk eller sej
- 2 klyftor vitlök, skalade
- 1–2 msk finriven ingefära
- 1–2 msk rapsolja
- ½ tsk gurkmeja
- 1 ½ tsk garam masala
- 1 burk kokosmjölk
- 1 burk körsbärstomater
- 1–2 msk lantbuljongpulver
- 200 g frysta gröna bönor, halvtinade
Till servering: basmatiris, limeklyftor, koriander, stora kokosspån eller kokosströssel
Gör så här
- Skär fisken i stora munsbitar. Låt gärna bitarna ligga i 1 l kallt vatten med 2 msk salt i drygt 10 minuter.
- Hacka eller mortla vitlöken fint. Fräs i olja tillsammans med ingefäran någon minut. Rör ner gurkmeja och garam masala. Blanda ner kokosmjölk, körsbärstomater och buljong. Puttra sakta i minst tio minuter och späd med vatten till önskad konsistens.
- Halvera bönorna, vänd ner och sjud upp. Låt fisken rinna av och vänd ner bitarna. Låt gå färdigt på svag värme tills fisken skivar sig och är genomlagad.