Milda fluffiga kycklingjärpar smakar lika gott i dag som 1918! Det krävs lite extra omsorg och arbete, men det mesta går att förbereda i god tid.
Lite rivet citronskal smakar fint i smeten. Glöm inte att smaksätta potatismoset med mycket smör.
(4 portioner)
- 450 g kycklinglår
- 100 g ricotta
- 1 ägg
- 1 dl panko, asiatiskt ströbröd
- 1 msk majsstärkelse, t ex Maizena
- 2/3 tsk nyriven muskot eller 2 krm mald
- ½ kapsel koncentrerad kycklingbuljong
- 1 dl finstrimlade örter: gräslök, dragon, libbsticka etc
- örtsalt, nymald svartpeppar
- Till servering: lättkokta sockerärtor, stekta små champinjoner, gröna blad, potatismos
Gör så här:
- Putsa köttet och skär i mindre bitar. Kör kyckling, ricotta, ägg, panko, majsstärkelse, muskot, buljong, 1 nypa salt och peppar till ganska fin färs i matberedare. Rör ner örterna.
- Kyl i minst en timme.
- Olja in händerna och forma 8 avlånga järpar. Stek i mycket smör.