Huvudrätt: Kycklingjärpar med vårgrönsaker
Huvudrätt: Kycklingjärpar med vårgrönsaker. Foto: Linus Meyer
På menyn Trerätters 1918

Huvudrätt: Kycklingjärpar med vårgrönsaker

Milda fluffiga kycklingjärpar smakar lika gott i dag som 1918! Det krävs lite extra omsorg och arbete, men det mesta går att förbereda i god tid.

Publicerad 31 maj 2018

Lite rivet citronskal smakar fint i smeten. Glöm inte att smaksätta potatismoset med mycket smör.
(4 portioner)

  • 450 g kycklinglår
  • 100 g ricotta
  • 1 ägg
  • 1 dl panko, asiatiskt ströbröd
  • 1 msk majsstärkelse, t ex Maizena
  • 2/3 tsk nyriven muskot eller 2 krm mald
  • ½ kapsel koncentrerad kycklingbuljong
  • 1 dl finstrimlade örter: gräslök, dragon, libbsticka etc
  • örtsalt, nymald svartpeppar
  • Till servering: lättkokta sockerärtor, stekta små champinjoner, gröna blad, potatismos

Gör så här:

  1. Putsa köttet och skär i mindre bitar. Kör kyckling, ricotta, ägg, panko, majsstärkelse, muskot, buljong, 1 nypa salt och peppar till ganska fin färs i matberedare. Rör ner örterna.
  2. Kyl i minst en timme.
  3. Olja in händerna och forma 8 avlånga järpar. Stek i mycket smör.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här