Frukostvärdinnan Amit blev hotelldirektör
Amit Tewolde, Park Inn i Uppsala. Foto: Maria Rydhmer
Fokus KARRIÄR

Frukostvärdinnan Amit blev hotelldirektör

Cheferna trodde på hennes kapacitet. Amit Tewolde gick från frukost­värdinna till hotelldirektör på åtta år.

Publicerad 1 juli 2019

Det var en nervös Amit Tewolde som stod uppklädd, på gränsen till överklädd, och med cv i handen när hon skulle på intervju för jobbet som frukostvärdinna på Park Inn i Uppsala.

Då, 2011, hade hon bestämt sig för att det var hotell hon ville jobba på. Hon fick jobbet. Sedan dess har det bara gått uppåt.

– Jag har alltid varit engagerad i jobbet. När jag var i frukosten så gjorde jag alltid det lilla extra. Det skulle vara den krämigaste äggröran, den godaste müslin och det finaste upplägget. Min närmsta chef såg det där.

Amit Tewolde

Ålder: 33 år. Gör: Hotelldirektör. Utbildning: Gymnasiet. Fritid: Familj och vänner. »Jag har så lite fritid, så den jag har vill jag ägna åt det som är viktigt. Jag har nästan inga sociala medier, det har sparat enormt mycket tid.«

När han slutade fick hon ta över som restaurangchef. Inte långt därefter blev hon handplockad av koncernens vd att gå en internutbildning inom ledarskap. Nu är hon hotelldirektör där hon startade som frukostvärdinna för åtta år sedan.

– Jag var målmedveten men såg ingen specifik roll framför mig, mer än att någon dag byta förklädet till kavaj. Jag har alltid velat uppnå en känsla av att jag gjort mitt bästa när jag går från jobbet. Även om jag stundtals tvivlat på mig själv och min förmåga har jag hela tiden haft människor runt mig som tror på mig. Det har varit väldigt betydelsefullt.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här