Mousserande med smakbredd och spänst eller aromatisk öl – alkoholfritt är bättre och trendigare än någonsin.

Vi gör tummen upp för de alkoholfria dryckerna, de som passar med eller utan mat. För att få benämnas vin, öl eller cider måste drycken ha genomgått en alkoholjäsning. Därefter avlägsnas alkoholen och kvar blir en alkoholfri dryck med stort djup och liknande egenskaper som förebilderna. En av de största fördomarna mot alkoholfritt är att dryckerna innehåller mycket socker. Men det har ändrats de senaste åren.

Intresset för alkoholfritt har skjutit i höjden. Numera är det trendigt och normgivande, allt fler har upptäckt fördelarna.
Både utbudet och smaken har tagit ett steg framåt, det finns spännande drycker som också ger en fräsch känsla dagen efter. Ett tips är att undvika dem med mycket tillsatt socker. I frukt är sötman naturlig och därför finns många goda alternativ med äpplen och päron.
Mousserande vita och roséviner är favoriterna, här gör man viner med koncentration, bra smakbredd och spänstiga bubblor.

Ölnäringen har lyckats allra bäst, även små bryggerier har hakat på trenden. Det ger mångfald bland alkoholfri öl. Det finns flera metoder att ta bort alkohol i öl. I många fall påverkar det smaken minimalt, vilket gör att det finns riktigt bra alkoholfria öl i sortimentet.