Larvigt lättlagad och fantastiskt god vardagsdessert som lagas i förväg. Låt den stå över natten, bara då får den en riktigt len konsistens.
Ska puddingen passa olika åldrar? Slå upp en del i skålar åt barnen och smaksätt resten med sprit.
(4–6 portioner)
- 1 dl kakao, gärna Valrhona eller annan lyxsort
- 1 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
- 6 dl gammeldags mjölk
- 5 msk (¾ dl) Maizena
- 1 tsk vaniljessens eller ½ tsk vaniljpulver
- ½ krm mald kardemumma
- 1 nypa salt
- eventuellt 1–2 msk mörk rom, konjak, likör eller annan trevlig sprit
Till servering: bär eller frukt, mjukvispad grädde
- Vispa samman alla ingredienser utom spriten i en tjockbottnad kastrull.
- Koka upp under sakta vispning.
- Sjud ett par minuter under fortsatt vispning tills du fått en tjock kräm. Rör ner spriten.
- Slå upp smeten i små formar. Låt svalna, plasta över och kyl över natten.