Chokladpudding med kardemumma
Chokladpudding med kardemumma. Foto: Linus Meyer
På menyn mormors mat

Chokladpudding med kardemumma

Larvigt lättlagad och fantastiskt god vardagsdessert som lagas i förväg. Låt den stå över natten, bara då får den en riktigt len konsistens.

Publicerad 24 mars 2017 Kommentera

Ska puddingen passa olika åldrar? Slå upp en del i skålar åt barnen och smaksätt resten med sprit.
(4–6 portioner)

  • 1 dl kakao, gärna Valrhona eller annan lyxsort
  • 1 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
  • 6 dl gammeldags mjölk
  • 5 msk (¾ dl) Maizena
  • 1 tsk vaniljessens eller ½ tsk vaniljpulver
  • ½ krm mald kardemumma
  • 1 nypa salt
  • eventuellt 1–2 msk mörk rom, konjak, likör eller annan trevlig sprit

Till servering: bär eller frukt, mjukvispad grädde

  1. Vispa samman alla ingredienser utom spriten i en tjockbottnad kastrull.
  2. Koka upp under sakta vispning.
  3. Sjud ett par minuter under fortsatt vispning tills du fått en tjock kräm. Rör ner spriten.
  4. Slå upp smeten i små formar. Låt svalna, plasta över och kyl över natten.
Fråga om jobbet.
83
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här