Chokladpudding med kardemumma
Chokladpudding med kardemumma. Foto: Linus Meyer
På menyn mormors mat

Chokladpudding med kardemumma

Larvigt lättlagad och fantastiskt god vardagsdessert som lagas i förväg. Låt den stå över natten, bara då får den en riktigt len konsistens.

Publicerad 24 mars 2017

Ska puddingen passa olika åldrar? Slå upp en del i skålar åt barnen och smaksätt resten med sprit.
(4–6 portioner)

  • 1 dl kakao, gärna Valrhona eller annan lyxsort
  • 1 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
  • 6 dl gammeldags mjölk
  • 5 msk (¾ dl) Maizena
  • 1 tsk vaniljessens eller ½ tsk vaniljpulver
  • ½ krm mald kardemumma
  • 1 nypa salt
  • eventuellt 1–2 msk mörk rom, konjak, likör eller annan trevlig sprit

Till servering: bär eller frukt, mjukvispad grädde

  1. Vispa samman alla ingredienser utom spriten i en tjockbottnad kastrull.
  2. Koka upp under sakta vispning.
  3. Sjud ett par minuter under fortsatt vispning tills du fått en tjock kräm. Rör ner spriten.
  4. Slå upp smeten i små formar. Låt svalna, plasta över och kyl över natten.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här