Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Rekryteringskampanj med falska polisband polisanmäld

När ett hotell i Visby skulle locka till sig sommarjobbare användes fejkade polisavspärrningsband. Nu har kampanjen polisanmälts.

Publicerad 23 april 2008

I förra veckan dök plötsligt polisens blå-vita avspärrningsband upp på flera ställen i och kring Visby. Men avspärrningarna markerade inga brottsplatser, utan var en del i hotell Totts kampanj för att värva sommarjobbare inför högsäsongen. Bakom banden satt affischer där bland annat diskare efterlystes. Kampanjen har nu polisanmälts, skriver helagotland.se.
– Det kan jämföras med att ta på sig en polisuniform och dirigera trafiken. Det är ett oskick. Polistejp ska inte användas på det här sättet. Ena gången är det en reklamkampanj, nästa gång kan det vara en brandplats, säger polisinspektör Roger Björkander.

På Stureplansgruppen, som äger hotellet, framhäver man att banden var kopior och tar det hela med ro.
– Vi försöker göra lite roliga feel good-kampanjer för att synas lite mer, vi tror att det ger bättre resultat än de traditionella. Vi får se om det blir andra framöver, säger gruppens marknadschef Stephanie af Klercker, enligt helagotland.se.
Brottet som skulle kunna komma ifråga är föregivande av allmän ställning.

Fakta: Föregivande av allmän ställning
Det är olagligt att låtsas tillhöra de yrkesgrupper i samhället som har rätt att utöva makt över andra, som till exempel polis, parkeringsvakt eller tulltjänsteman. Man får alltså inte bära uniform, märken eller andra attribut som tillhör dessa grupper. Den som gör det riskerar dagsböter eller fängelse i högst sex månader.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
112
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här