Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Personalmatsalarna ökade i augusti

Att semestrarna är ett minne blott märks tydligt på landets personalrestauranger. I augusti ökade försäljningen av personalmat med drygt 14 procent jämfört med förra året.

Publicerad 6 oktober 2011

Restaurangindex för augusti, som presenterades i dag, visar att alla typer av restauranger ökade under månaden. Kaféer, hotellrestauranger och personalmatsalar ökade rejält, medan försäljningen för pubar och barer bara var marginellt högre än augusti förra året.

Sammanlagt ökade de svenska restaurangernas försäljning med 5,1 procent under månaden. Ökningen för årets första åtta månader landar därmed på 7,5 procent. För hotellrestauranger och konditorier är siffrorna dock ännu bättre, nästan 10 procent högre försäljning än förra året.

Fakta: Restaurangindex

Restaurangindex publiceras varje månad och är ett samarbete mellan Statistiska centralbyrån, Sveriges hotell- och restaurangföretagare, Dagligvaruleverantörernas Förbund och Svensk Cater.


Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här