Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

UC varnar för fler konkurser

Det oroliga läget i världsekonomin börjar nu smitta av sig även på de svenska företagen. I augusti ökade antalet konkurser med hela 18 procent, jämfört med samma månad förra året. Och värre blir det, tror UC.

Publicerad 6 september 2011

– Även om en enstaka månad inte ska tillmätas alltför stor vikt, signalerar ändå den stora konkursökningen att fler företag känner av inbromsningen i ekonomin, säger Roland Sigbladh på kreditupplysningsföretaget UC.

Mest ökade konkurserna i it-branschen, detaljhandeln och bland transportföretagen. I hotell- och restaurangbranschen fortsatte de dock att minska. Hittills i år har 285 hotell och restauranger gått omkull, vilket är 11 procent färre än under samma tid förra året. Men nu varnar UC för att även hotell- och restaurangbranschen kan få se fler konkurser.

– Många företag minskar sina investeringar och genomför i stället kostnadsbesparingar i det svåra ekonomiska läge som skapats i vår omvärld, men som nu ser ut att få en direkt påverkan också på svensk ekonomi. Exportföretagen har känt av detta en längre tid. Även privatekonomin minskar, vilket drabbar mindre företag i till exempel handeln och tjänstesektorn, säger Roland Sigbladh.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.