Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Nytt nätverk arbetar för ett arbetsliv för alla

Arbetslivet ska bli öppet för alla, oavsett sexuell läggning. Dessutom borde kunskaperna om homo-, bi- och transfrågor bli bättre på arbetsplatserna. Det är målen för det nybildade nätverket Fritt Fram, där bland annat HRF är med.

Publicerad 14 februari 2008

Hotell- och restaurangfacket har bildat ett tvärfackligt nätverk tillsammans med fackförbund från LO, TCO och SACO. Nätverket heter Fritt Fram och ska arbeta för att arbetslivet ska vara tillgängligt för alla. Tanken är också att synliggöra de fackliga organisationernas arbete med hbt-frågor (homo-, bi- och transfrågor).

-Det är viktigt att visa att arbetsmiljön är till för oss alla. Vi vill också arbeta för att öka kunskaperna om homo-, bi- och transfrågor, säger Irith Blum som är ombudsman på HRF:s förbundskontor.

Nätverket kommer att ha ett seminarium på Europride-festivalen senare i år.
Andra förbund som är med i nätverket är bland annat IF Metall, Akademikerförbundet SSR, Civilekonomerna, Jusek, Lärarförbundet, SEKO, SKTF, ST, SRAT, Journalistförbundet, Officersförbundet, Polisförbundet, TCO och Unionen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här