Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Nu fortsätter vår resa”

Hotell- och restaurangfacket har lagt upp kursen inför kommande kongressperiod. --Organisering präglad av jämlikhet, jämställdhet och feministisk grundsyn är den bärande strategin, sa nya förbundsordföranden Therese Guovelin i sitt avslutande tal.

Publicerad 10 november 2014
”Nu fortsätter
vår resa”
HRF:s nya förbundsordförande Therese Guovelin avslutade kongressen. Foto: Stig Hammarstedt

– Det känns fortfarande overkligt att stå här som förbundsordförande för den finaste förening som finns i världen. Nu fortsätter vår gemensamma resa mot schysta villkor i Sveriges största framtidsbransch, sa Therese Guovelin när hon avslutade kongressen.
Hon konstaterade kongressen har tagit många viktiga beslut, som nu ska omsättas i verkligheten.
– Det handlar om motionerna, men också om de styrande framtidsdokumenten, där organisering präglad av jämlikhet, jämställdhet och alltid en feministisk grundsyn är den bärande strategin, sa Therese Guovelin.

I sitt tal tackade Therese Guovelin också den avgående ordföranden Ella Niia, och hyllade henne för att hon alltid synliggjort dem som inte blir sedda, för att hon tidigt insåg vikten av medial spridning, för hennes ekonomiska sinnelag och hennes humor. Utan Ella Niia hade heller inte Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond ha funnits, sa Therese Guovelin.

Det här hände också under kongressens sista dag

  • Under kongressen har ombuden arbetat med Agenda 2018, HRF:s plan för de närmaste fyra åren. Ombudens synpunkter har nu överlämnats till den nya förbundsstyrelsen. 
  • Kongressen gjorde ett uttalande till stöd för fackförbundet Team, Tourism Employees Association of Maldives, i Maldiverna. Det samlades också in 52 719 kronor under kongressen till fackligt aktiva som blir avskedade på grund av sitt engagemang.
  • Kongressen gjorde även ett uttalande om frihandelsavtalet TTIP med rubriken: ”Storföretag ska inte kunna stämma oss för våra demokratiska beslut.” Detta ska bland annat skickas till svenska europaparlamentariker.
  • Ella Niia delade ut förtjänsttecken till personer som varit fackligt aktiva minst 15 år inom Hotell- och restaurangfacket, och sammanlagt 35 års medlemskap i ett LO-förbund. Även Ella Niia fick en guldnål från förbundet.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här