Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Det blir jädrigt bra det här”

För ett par veckor sedan fick Hotell- och restaurangfacket en ny förbundsordförande. Organisering på arbetsplatserna är nummer ett på Therese Guovelins fackliga topplista.

Publicerad 20 november 2014
”Det blir jädrigt bra det här”
HRF:s nya förbundsordförande Therese Guovelin. Foto: Stig Hammarstedt
inlinebild
Therese Guovelin var tidigare vice ordförande för HRF. Foto: Stig Hammarstedt

På HRF:s kongress i början av november valdes Therese Guovelin enhälligt till ny förbundsordförande.
– Vi har råd att vara optimistiska och har anledning att se ljust på framtiden, säger Therese Guovelin som ser fler tecknade kollektivavtal och facklig organisation som fackets framtidsuppgifter.

Hur känns det att bli vald?
– Det känns jättebra och helt överväldigande. Jag ser utmaningarna och är taggad. Och så kommer jag arbeta i ett fantastiskt gäng med Malin Ackholt och Pim van Dorpel, säger Therese Guovelin, HRF:s nya förbundsordförande.

Vilka är dina hjärtefrågor?
– Min utgångspunkt har alltid varit människors lika värde och rätt. Mina hjärtefrågor handlar om organisering. Det finns inga genvägar, vi behöver organisera våra arbetsplatser för att på bästa sätt förändra vardagen. Vi ska organisera, se till att utveckla och teckna kollektivavtal och när vi lyckas med det har vi det tredje benet också: vi blir fler medlemmar.

Fortsätter du att arbeta med internationella frågor?
– Jag är engagerad i vår europeiska international EFFAT, där jag är vice ordförande. 60 procent av alla politiska beslut som påverkar oss fattas på EU-nivå. Som vi säger i Vårt HRF 2024: den fackliga kampen är global, en stor andel av våra medlemmar arbetar för företag som är transnationella. Kapitalet är globalt och då är det viktigt att vi också är globala.

Nu ökar medlemstalet, men HRF har haft några svåra år.
– Ett år efter att Ella Niia tillträdde som ordförande för HRF fick vi en borgerlig regering som har haft makten fram till nu. Under de åren har det varit tufft för oss i facket. Vi har sett oerhörda nedmonteringar och försämringar. Höjningen av a-kasse­avgiften gjorde att vi tappade medlemmar, även om det inte var den enda anledningen. Men för två år sedan bestämde förbundsstyrelsen att satsa på organisering och det ser vi resultatet av i dag. Det är peppande, vi kommer att fortsätta i samma anda.

Vad kommer att förändras med dig som ordförande?
– Varje individ har sitt eget ledarskap. För mig är det oerhört viktigt med ett inkluderande ledarskap där vi ska se medlemmar på alla nivåer. Vi ska lyfta fram aktiva medlemmar och anställda och bli bättre på att följa upp beslut. Det är också viktigt att alla avdelningar drar åt samma håll. Vi måste klara av att vara en ­rörelse med aktivism och drivkraft och samtidigt förvalta våra ramar, stadgar och värderingar.

Vilka är utmaningarna för HRF de kommande åren?
– En S-ledd regering ger oss mycket större möjligheter att påverka. Regeringen har utlovat att den ska satsa på arbetslivsforskning, kvinnors arbetsmiljö och den stressiga arbetsmiljön. Där har vi en stor uppgift att se till att det verkligen blir av. Jag tror att det är första gången som besöksnäringen nämns i en regeringsförklaring.

Hur ser du på framtiden?
– Vi har råd att vara optimistiska och har anledning att se ljust på framtiden. Det blir jädrigt bra det här! Jag tycker vi kan drista oss till att anta LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldssons utmaning att vi kan bli dubbelt så stora. Det kan vi och det ska vi bli!

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter diskriminering

Hotell erkänner diskriminering

Ett hotell i Stockholmstrakten erkänner att man har diskriminerat två kvinnor med romsk bakgrund. Hotellet ska nu betala 30 000 kronor vardera till kvinnorna i en förlikning.

Publicerad 21 januari 2021 Kommentera
Hotell erkänner diskriminering
Hotellet utanför Stockholm erkänner att det var diskriminering när två kvinnor avvisades eftersom de är romer. Foto: Mostphotos

Kvinnorna hade bokat rum på hotellet utanför Stockholm via en bokningssajt. Men när de kom vägrade receptionisten checka in dem. Anledningen: hotellet uppgav att de tidigare haft problem med gäster av romskt ursprung.

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har drivit kvinnornas ärende.
– Att man som individ på det här sättet drabbas på grund av hur andra individer har agerat för att man uppfattas ha samma etniska tillhörighet är diskriminering, säger DO, Lars Arrhenius.

Hotellet har nu erkänt att man gjort sig skyldig till diskriminering. I en förlikning ska företaget betala 30 000 kronor vardera till kvinnorna.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter CORONAKRISEN

LO vill ha vaccin till branschfolk

Riskgrupper och vårdanställda först. Näst på tur för vaccin borde de som jobbar i kontaktnära yrken stå, som hotell- och restauranganställda. Det menar LO i ett förslag.

Publicerad 15 januari 2021 Kommentera
LO vill ha vaccin till branschfolk
LO vill att anställda i kontaktnära yrken ska få vaccin när de prioriterade grupperna har vaccinerats. Foto: Colourbox

LO har presenterat ett förslag till åtgärdsprogram för att hindra smittspridning och få bukt med arbetslösheten i pandemins spår.

Bland annat föreslår man att de som jobbar i kontaktnära yrken ska stå på tur när de prioriterade grupperna fått sitt vaccin.

Therese Guovelin
Therese Guovelin. Foto: LO

Flera andra förslag tar tydligt sikte på det tuffa läget för hotell- och restaurangbranschen.
– Hela den näringen är ju oerhört hårt drabbad. Förutom att gäst- och kundunderlaget har försvunnit så har branschen drabbats av fler och fler rekommendationer och restriktioner, säger Therese Guovelin, LO:s vice ordförande.

Hon menar att samhället inte har råd att låta en så viktig bransch gå under.
– Det skulle vara katastrof om man skulle behöva börja om från början. År efter år har omsättningen ökat, och det är en oerhört viktig bransch för sysselsättningen. Är det någonstans man kan skapa jobb snabbt är det inom hotell och restaurang.

Några av LO:s förslag

  • Rätt att få covid-19 klassad som arbetsskada om man smittas på jobbet.
  • Prioriterad vaccinering för anställda i kontaktnära yrken.
  • Hyressubventioner riktade till företag.
  • Riktat omställningsstöd.
  • Ekonomiska bidrag vid betydande regelförändringar.
  • Möjlighet till heltidspermittering.
  • Krav på kollektivavtal för att korttidspermittera.
  • Statligt stöd för kompetensutveckling och validering.
  • Ekonomiskt tillskott till de värst drabbade a-kassorna.

Bland annat föreslår LO att regeringen går in med hyressubventioner och ekonomiskt stöd ”vid betydande regelförändringar så som inskränkning av alkoholförsäljning”.

Arbetslösheten är en annan viktig fråga för LO. Många har förlorat sina jobb när verksamheter tvingas dra ned på öppettider eller till och med stänga. Bland annat vill man att regeringen skjuter till medel så att den som saknar gymnasieutbildning får möjlighet att utbilda sig, med rimlig ersättning. Dessutom vill LO att företag ges möjlighet att korttidspermittera på heltid.

– Företagen måste kunna övervintra och behålla sin personal. Det är inte så enkelt att stänga och sedan starta igen när det vänder, säger Therese Guovelin.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter Alkoholstopp

HRF kräver besked från regeringen

I morse meddelade regeringen att förbudet mot alkoholförsäljning efter klockan 20 förlängs. Nu kräver HRF besked om riktade stöd till branschen.

Publicerad 14 januari 2021 Kommentera
HRF kräver besked från regeringen
HRF:s förbundsordförande Malin Ackholt kräver besked om riktade stöd till branschen. Foto: Colourbox, Peter Jönsson

Vid jul skärptes förbudet mot alkoholförsäljning. I stället för den tidigare restriktionen som satte stopp vid klockan 22 blev det nu klockan 20 som gällde. Den nya begränsningen skulle gälla till och med den 15 januari, men förlängs alltså med nio dagar.

– Det är besvärande att regeringen inte kan lämna besked tidigare, när man ändå har gjort bedömningen att smittläget är oförändrat, säger Malin Ackholt, ordförande för Hotell- och restaurangfacket.

Hon anser att besöksnäringen drabbas orimligt hårt av restriktioner.
– I synnerhet som man inte kunnat visa att den är drivande i smittspridningen. Vi har ställt frågor om det, men inte fått några svar.

Redan före jul utlovades att kompensation skulle komma. Enligt Malin Ackholt väntar branschen fortfarande.

– Det är snart en månad sedan man sade det. Och förutom ökade möjligheter att korttidspermittera har man inte lämnat några besked. Vi har haft ett besvärligt läge i snart elva månader. Det finns inga marginaler längre. Våra medlemmar behöver åtgärder som ger rimlighet och förutsägbarhet för både företag och anställda.

Ingår i temat: Coronakrisen 110 artiklar

Alla artiklar i temat (107 till)
Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här