Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Nätattack mot HRF:s sajt

Under påskhelgen utsattes Hotell- och restaurangfackets hemsida för en attack som släckte sidan i minst ett dygn. Attacken kom efter att ordföranden för HRF:s Stockholmsavdelning bloggat om att aktiva sverigedemokrater inte bör få vara fackligt förtroendevalda.

Publicerad 22 april 2014
inlinebild
Jenny Bengtsson, bloggare och ordförande för HRF:s Stockholmsavdelning. Foto: Jann Lipka, HRF

Det var i slutet av förra veckan som Jenny Bengtsson, ordförande för HRF:s Stockholmavdelning, skrev på sin blogg om en kvinna som är förtroendevald för fackförbundet Unionen samtidigt som hon sitter i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna. Inlägget handlade om motsättningen i att representera facket och samtidigt stå för sverigedemokratiska värderingar. Efter att blogginlägget delats på sajten Avpixlat började kritiska kommentarer strömma in. På Twitter fick Jenny Bengtsson meddelande om att Hotell- och restaurangfackets sajt skulle släckas som en hämnd för utspelet. Snart därefter kraschade hemsidan. 

Mattias Starck, IT-ansvarig på Hotell- och restaurangfacket, säger att sidan utsattes för en överbelastningsattack.
– Det innebär att man simulerar jättemånga användare som vill komma åt sidan samtidigt. Till slut klarar servern inte längre att svara på förfrågningarna, så då slutar den.
Minst ett dygn låg sajten nere. Mattias Starck säger att det är i stort sett omöjligt att skydda sig mot en sådan attack. Facket arbetar nu för att ta reda på exakt vad som har hänt.
– Är det så att vi kan spåra varifrån den kom så ska vi naturligtvis göra det. Det är polisanmält.

I dag har HRF:s förbundsstyrelse diskuterat händelsen, säger Jenny Bengtsson som sitter med i styrelsen.
– Jag har förbundets stöd och vi konstaterar att det är bra att det finns fackligt aktiva i sociala medier, speciellt när det gäller antirasistiska ståndpunkter. Vi konstaterar också att det är en sak att ta det direkt med mig och min blogg och en annan sak att ge sig på ett fackförbunds hemsida.
Hon säger också att hon även har fått många positiva reaktioner på blogginlägget.
–  Jag har fått jättemycket kärlek också, det är många som säger ”vad modig du är”. Jag skulle ge mycket för att få leva i ett land där det inte är ”modigt” att vara antirasist.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.