Nyheter TÄVLING

Mozzarelladrömmen tog Amanda till final i Mack-SM

Riven fryst tomat och krämig mozzarella. Med den kombon knep kallskänkan och HRF:aren Amanda Berggren finalplats i Mack-SM.

Publicerad 19 oktober 2023
Mozzarelladrömmen tog Amanda till final i Mack-SM
Amanda Berggren från Konditori Linnea i Hässleholm med tävlingsbidraget ”Krämig mozzarelladröm”. Foto: Cornelia Jönsson/SBK

Till vardags jobbar Amanda Berggren i kallköket på Konditori Linnea i Hässleholm. Men om tre veckor ska hon producera smörgåsar inför publik, som en av finalisterna i Mack-SM.

Hur kom du på din macka?
– Det har varit väldigt mycket bollande fram och tillbaka, mycket experimenterande. Jag såg på Tiktok att någon rev fryst tomat över en maträtt och tänkte att det var ju väldigt ovanligt, så det ville jag använda. Jag älskar ost överhuvudtaget och tomat och mozzarella gifter sig bra. Sedan på med lite kryddor och grönt.

Det är första gången du tävlar, var kom idén ifrån?
– Det hängde en lapp framför min bänk där det stod att om man kom på något att skicka in så kunde man göra det. Jag tänkte att det måste jag testa. Jag trodde inte direkt att jag skulle gå vidare, men sedan damp det ner ett mejl om att jag var en av finalisterna.

Om tävlingen

  • Fem finalister tävlar om segern i Mack-SM 2023.
  • Finalen avgörs under Bak- och chokladmässan i Stockholm den 11 november.
  • Tävlingen arrangeras av Sveriges bagare och konditorer.

Hur förbereder du dig inför finalen?
– Jag tränar på att hålla tiden när jag ska göra 20 av mina mackor på 45 minuter. Men jag känner mig ganska lugn eftersom vi dagligen producerar större mängder. Det som känns mest nervöst är väl att många kommer att kolla, att det kommer vara fotografer där och man kanske får en mikrofon framför sig. Men jag har fått höra att jag är bra på att hantera stress så jag hoppas att jag kommer att kunna hålla mig i schack då med!

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här