Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Möjligt för fackets medlemmar att lämna a-kassan

Vid en historisk extrakongress i dag beslutade Hotell- och restaurangfacket att ändra i sina stadgar. Från och med nu är det möjligt att vara med i facket utan att vara med i förbundets a-kassa.

Publicerad 19 februari 2007

Det är förmodligen första gången i Hotell- och restaurangfackets historia som en extrakongress ägt rum.

-Detta är en historisk kongress föranledd av regeringens förhöjda a-kasseavgift. Avgiften har gjort att medlemmar har hört av sig till förbundet och sagt att de vill lämna a-kassan men att de vill vara kvar i förbundet, sade HRF:s förbundsordförande Ella Niia.

För att HRF:s medlemmar ska kunna välja att bara vara med i facket krävdes en ändring av stadgarna. Därför kallade förbundet till en extrakongress.

Kongressen hölls genom ett videokonferenssystem. Tekniken flöt smidigt och de 88 röstberättigande ombuden sade ja till förbundsstyrelsens förslag om ändringar i stadgarna. De beslutade också att de ska gälla med omedelbar verkan.

Ella Niia avslutade med att tacka kongressombuden.
-Aldrig har väl angreppen på den enskilda människans rätt till kollektivavtal varit så hätska som nu. Alla ni behövs och tack för att ni med relativt kort varsel kunde vara med och delta på denna extrakongress.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här