Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Mindre rök på Malmös uteserveringar

Regeringen har gjort undantag för uteserveringar i sitt förslag om rökförbud på restauranger. Men Malmö kommun går ett steg längre, och vill minska tobaksröken även utomhus.

Publicerad 26 februari 2004

Hälften av borden på Malmös uteserveringar kan bli rökfria i sommar. Kommunens miljönämnd har beslutat om nya riktlinjer som ska ta hänsyn till allergiker, astmatiker och barn.

Malmö kommun går alltså ett steg länge än regeringen som har gjort undantag för uteserveringar i sin proposition om rökförbud på alla krogar från 1 juni 2005.
– Vi har fattat beslut om rökfritt som kan fungera som ett stöd i förberedelserna inför ett nationellt rökförbud. Restaurangägare som vill införa rökfria miljöer fortast möjligt får stöd av de nya riktlinjerna, säger miljönämndens ordförande Carina Nilsson (s) i Malmö.
Kommunen kan dock inte tvinga krögarna, det är frivilligt att göra hälften av borden rökfria.

I USA och Kanada har regeringarna i delstaterna delegerat rätten till kommunerna att fatta beslut om rökförbud. Där kan de också besluta om sanktioner mot dem som bryter mot bestämmelserna.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här