Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Maxrestaurang pistolrånad för andra gången

I måndags kväll utsattes en Maxrestaurang i skånska Hyllinge för ett grovt pistolrån, det andra som drabbat restaurangen på ett år. Nu misstänker polisen att det kan vara samma gärningsmän som slagit till igen.

Publicerad 13 april 2011

Det var ett våldsamt rån som personalen på Max i Hyllinge utsattes för i måndags kväll. Rånarna, två män beväpnade med kniv och pistol, stormade in vid tio-tiden när restaurangen höll på att stänga. Genom att hota personalen med vapnen lyckades rånarna roffa åt sig pengar ur kassorna innan de försvann.

Tillvägagångssättet påminner mycket om det rån som drabbade restaurangen förra sommaren. Även då bar rånarna pistol och slog till vid stängning, skriver HD.se. Polisen lyckades då  gripa rånarna som i januari dömdes till tre respektive fem års fängelse. Men eftersom alla av de dömda ännu inte börjat avtjäna sina straff, misstänker polisen att det kan finnas ett samband.
– Förvånansvärt ofta upprepar gärningsmännen sig. De återkommer både till samma plats och använder samma tillvägagångssätt. De vet att det lyckades förra gången, säger polisens informatör Göran Hassel till HD.se.

Restaurangens anställda ska ha klarat sig utan fysiska skador vid rånet i måndags.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här