För tre år sedan var han i final i Årets kock men snubblade på målsnöret. Nu satsar HRF:aren Marcus Bremdal på vinst.


Foto: Elis Hoffman
År 2020 intervjuade Hotellrevyn kocken och HRF:aren Marcus Bremdal när han förberedde sig för finalen i Årets kock.
Det blev ingen vinst det året, men nu planerar Marcus för revansch. I oktober tävlar han återigen i finalen.
– Det känns jättekul. Sist jag var med var det ju coronaår, så det var en väldigt stängd final. I år kommer det att vara annorlunda. Det känns extra roligt att vara med när Årets kock firar 40-årsjubileum.
Vad har du för strategi för att ta hem segern?
– Min plan är att skapa en bra grupp runt omkring mig som hjälper mig att utvecklas. Det är svårt att göra det själv, så som det var sist. Man behöver en stark grupp i ryggen.
Hur tränar du?
– Vi har inte fått några uppgifter än, det får vi inte förrän i slutet av augusti. Det är en ny rutin som man började med förra året för att de tävlande ska kunna ha semester och jobba på sina sommarkrogar. Det är ett bra upplägg. Men det är klart att man kan träna och fundera lite ändå.
Finalen i Årets kock hålls den 19 oktober på Annexet i Stockholm.