Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Många dumförklarar en nästan för att man är med i facket”

Hotell- och restaurangfacket har varit ute på arbetsplatsbesök i veckan. Ombudsmännen Patrik Rasmusson och Carolina Nilsson träffade personalen på det anrika nöjespalatset Victoria i Stockholm.

Publicerad 10 oktober 2007

Hotell- och restaurangfacket satsar på arbetsplatsbesök och medlemsvärvning för att motverka medlemstappet. Nöjespalatset Victoria i Stockholm var en av de besökta arbetsplatserna, och i går samlades personalen kring bardisken för att träffa ombudsmännen Patrik Rasmusson och Carolina Nilsson.

Att många lämnat facket sedan början av året tyckte ingen i personalen var konstigt.
-Det beror ju på att den nya regeringen höjt avgifterna. Det är svårt för folk med låga löner att få det att gå runt, sade en i personalen.

Patrik påpekade att HRF inte har råd att tappa fler medlemmar.
-Blir vi för få så blir vi svagare i nästa avtalsrörelse, sade han.
På Victoria är flera av de anställda med i HRF, »men avgiften svider«, som en anställd uttryckte sig.

Några berättade att de vänt sig till facket och fått hjälp då de haft problem på tidigare arbetsplatser.
-De flesta blir dessvärre någon gång blåsta på pengar. Det är trist att det är så, men det är bra att vända sig till facket om man råkar illa ut, sade Patrik och undrade hur det pratas i fikarummet om HRF, går snacket att HRF är världens bästa fackförbund?

Då brast flera i personalen ut i gapskratt.
-Världens bästa fack? Finns det ett sådant?
-Många dumförklarar en nästan för att man är med i facket. Men det har de inte med att göra, sade en anställd, medan en annan hävdade att valet att vara med eller inte har med fostran att göra.
-Antingen tycker man att det är viktigt och självklart att vara med, eller så gör man det inte.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
112
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här