Nyheter uppsökeri

Lyckad hotellvecka i väst

Möten på 40 hotell, fem nya förtroendevalda och minst en ny klubb. Det är resultatet av förra veckan då förtroendevalda i HRF Väst var ute på hotelluppsökeri.

Publicerad 3 maj 2023 Kommentera
Lyckad hotellvecka i väst
De förtroendevalda berättade om det nya avtalet, facket på arbetsplatsen och de fackliga försäkringarna, säger Alexander Aldäng. Foto: HRF, Hotellrevyn

Hotell- och restaurangfackets avdelning Väst har under flera år genomfört en vecka med särskilt fokus på hotellanställda medlemmar. Förra veckan var det dags igen.

Under fem dagar var förtroendevalda ute på ett 40-tal hotell och pratade med sammanlagt 150 personer, berättar Alexander Aldäng, ledamot i avdelningsstyrelsen.
– Vi valde att besöka hotell som inte redan hade en stark facklig organisation. På våra möten berättade vi om det nya avtalet, om fackets försäkringar och om hur facket på arbetsplatsen kan fungera.

Hur har ni tagits emot?
– I stort väldigt bra, tycker jag. Det finns några företag där vi har haft svårt att komma in under flera år, där man också kört fulmetoder mot personalen och sagt att man inte får gå på mötena. Men det ger oss bara mer ammunition.

Hur var uppslutningen på mötena?
– Det har varierat från någon person till 25. Det har varit stor spridning.  

Vad händer nu?
– Vi har ett ganska stort arbete framför oss. Nu ska styrelsen ta beslut på att utse de personer som inte kunde bli valda på arbetsplatsen eftersom det var för få på mötet, det ligger allra först. Sedan ska vi göra återbesök på ett par ställen, och så har vi utbildningsinsatser att göra för de som är nya förtroendevalda. Vi ska också se till att alla nya ska känna sig välkomnade in i föreningen genom att bjuda in dem på fackligt häng nästa månad