Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Facket begär Malmökrog i konkurs

Tvisten på restaurang The Vision i Malmö hårdnar. Hotell- och restaurangfacket tar nu hjälp av polisen för att begära företaget i konkurs.

Publicerad 24 september 2010

– Om delgivningsfirman inte lyckas få tag i firmatecknaren inom fastställd tid så kommer de ta hjälp av polisen för att ”spika” delgivningen, säger Lynn Ljungberg, HRF-ombudsman i Malmö.

Lönetvisten på restaurang The Vision i Västra hamnen i Malmö har pågått sedan i somras. I juni slutade arbetsgivaren att betala ut lön till de anställda och hänvisade till akut likviditetskris. När personalen fortfarande inte fått betalt i augusti kontaktade de Hotell- och restaurangfacket. Sedan dess har Lynn Ljungberg haft flera förhandlingar om de sex HRF-medlemmarnas löner. I dag ser hon dock mest förhandlingarna som charader.
– Uppenbarligen har de bara försökt förhala situationen. Vi har ju varit tvungna att ställa upp på förhandlingarna, men nu får det vara nog. Det finns andra medlemmar som också behöver hjälp.

Förhandlingarna har fortsatt parallellt med delgivningen. Så sent som förra veckan lovade arbetsgivarens ombud, en tidigare styrelsemedlem, att betala ut åtminstone en del lönerna. Men så vitt Lynn Ljungberg vet har inga pengar betalats ut. Därför begär nu Hotell- och restaurangfacket företaget bakom The Vision i konkurs. Förbundet kommer att ta hjälp av LO-TCO Rättsskydd i konkurshanteringen.

Restaurang The Vision är fortfarande öppen. Ett annat bolag, dock med samma styrelse, står i dag som ansvarig för driften.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här