Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Krögare fick fängelse för kassafiffel

Det blev fängelse och samhällstjänst för en lång rad krögare i Sundsvallstrakten som åtalats för olika former av skattefusk. Nästan alla får näringsförbud.

Publicerad 21 augusti 2012

Den stora kroghärvan i Sundsvallstrakten började nystas upp redan år 2010. Då gjorde polis, skatteverket och kronofogden razzior mot en rad restauranger i Sundsvall  och deras ägare. Misstankarna gällde skattefusk med hjälp av manipulerade kassaregister som ett företag, även det i Sundsvall, ska ha sålt.

Sammanlagt döms nu sju av de 18 åtalade till fängelsestraff på mellan ett och två år. Bland dessa finns även två representanter för kassaföretaget som sålt det så kallade fuskprogrammet till krögarna.
Ytterligare tio krögare döms till villkorligt straff, en del med samhällstjänst och böter. Alla utom en får näringsförbud, skriver Sundsvalls Tidning.  
    
Under utredningens gång har en del av krogarna gått i konkurs och flera har förlorat sina serveringstillstånd. Flera krögare har redan upptaxerats på belopp i miljonklassen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här