Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Krögare försvann med personalens löner

Ägaren till O'Learys i Ästersund tros ha lämnat landet med en stor summa pengar. Efter sig lämnar han stora skulder och anställda som inte fått lön. HRF har nu begärt krogen i konkurs, men personalen lär få vänta ett tag till på sina pengar.

Publicerad 24 augusti 2012

Det var i somras som både anställda och leverantörer började ana att något inte stod rätt till på O'Learys i Östersund. I juli slutade personalens löner att betalas ut och leverantörernas fakturor förblev obetalda. I samma veva häktades restaurangens tidigare ägare för grova bokföringsbrott, misstänkt för att ha undanhållit staten summor i miljonklassen.  

Strax därefter gick krogens nuvarande ägare, en man i 30-årsåldern, under jorden. Men innan han stack tömdes restaurangbolaget på alla pengar. Kvar blev bara en tom lokal och anställda utan jobb och löner.

Hotell- och restaurangfacket företräder en av de anställda som har lönekrav på nästan 26 000 kronor. Facket har nu, tillsammans med ett fastighetsbolag, begärt att krogen ska sättas i konkurs.  

Förhandlingar om konkurs skulle egentligen ha hållits i går, men dessa fick skjutas upp eftersom det inte gått att delge ägaren. Det innebär att det kommer att dröja ännu längre innan de anställda kan få ut ersättning från den statliga lönegarantin.

Krögaren är häktad i sin frånvaro och har efterlysts internationellt.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.