Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Kraftig ökning av konkurser i branschen

I april sjönk antalet konkurser i nästan alla branscher utom hotell- och restaurangbranschen. Där ökade de i stället med hela 25 procent.

Publicerad 6 maj 2010

Normal.dotm 0 0 1 109 503 Hotellrevyn 10 3 765 12.0 0 false 21 18 pt 18 pt 0 0 false false false

Förra månaden minskade antalet svenska företagskonkurser med hela 25 procent. Nästan alla branscher visade positiva siffror – utom hotell- och restaurangbranschen. Där ökade konkurserna i stället med lika många procent.
– Generellt har företagen i denna bransch små marginaler, något som blir extra bekymmersamt i en svag konjunktur. Dessutom är branschen kraftigt konkurrensutsatt och därmed känsligare än många andra. Många företag är fortfarande restriktiva vad gäller tjänsteresor och konferenser, något som får konsekvenser inte minst för restauranger och hotell, säger Roland Sigbladh, marknadschef på kreditupplysningsföretaget UC.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här