Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Restaurangerna säljer mer – och går oftare i konkurs

Under februari ökade restaurangernas försäljning med 3,2 procent jämfört med samma månad förra året. Samtidigt steg även antalet konkurser.

Publicerad 7 april 2010

I snitt ökade de svenska restaurangföretagens försäljning med 3,2 procent under februari. Bäst gick det för kaféer och snabbmatsföretag där försäljningen steg med 6,8 respektive 6 procent jämfört med förra året. Det visar nya siffror från Restaurangindex.

Men trots detta fortsätter konkurserna att öka i hotell- och restaurangbranschen. Från januari till april gick 137 hotell och restauranger omkull, visar statistik från kreditupplysningsföretaget UC. Det är en ökning med nästan 30 procent jämfört med samma period förra året.

Fakta: Restaurangindex

Restaurangindex är ett samarbete mellan Statistiska centralbyrån, Sveriges hotell- och restaurangföretagare, Svensk Cater och Dagligvaruleverantörernas förbund. Det publicerades första gången i februari.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här