Under februari ökade restaurangernas försäljning med 3,2 procent jämfört med samma månad förra året. Samtidigt steg även antalet konkurser.
I snitt ökade de svenska restaurangföretagens försäljning med 3,2 procent under februari. Bäst gick det för kaféer och snabbmatsföretag där försäljningen steg med 6,8 respektive 6 procent jämfört med förra året. Det visar nya siffror från Restaurangindex.
Men trots detta fortsätter konkurserna att öka i hotell- och restaurangbranschen. Från januari till april gick 137 hotell och restauranger omkull, visar statistik från kreditupplysningsföretaget UC. Det är en ökning med nästan 30 procent jämfört med samma period förra året.
Fakta: Restaurangindex
Restaurangindex är ett samarbete mellan Statistiska centralbyrån, Sveriges hotell- och restaurangföretagare, Svensk Cater och Dagligvaruleverantörernas förbund. Det publicerades första gången i februari.
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.