Nyheter Arbetsmiljö
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Knark på krogen mer accepterat

Svenskarna har blivit mer toleranta mot droganvändning på krogen. Det visar en ny studie från Krogar mot knark där ungefär hälften av de tillfrågade inte tycker att narkotikan är något allvarligt problem.

Publicerad 3 juni 2013

Ungefär 14 procent av de tillfrågade säger sig ha kommit i kontakt med droger på krogen. Det är ungefär lika stor andel som i förra årets undersökning. Det som däremot skiljer sig är attityden. I år svarar nästan  50 procent att de tycker att droganvändning på krogen är mer eller mindre oproblematiskt. Det är tio procentenheter fler än förra året. Trots det tycker många att det är viktigt att restauranger, barer och nattklubbar jobbar aktivt mot knark. Nästan 85 procent instämmer i detta.  

Undersökningen gjordes i april av Novus Opinion på uppdrag av Krogar mot knark, som är ett nätverk bestående av representanter från restauranger, myndigheter och kommuner.

 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här