Hej Gäst STAFFAN HELLSTRAND

”Jag vill också vara en äkta rocker!”

Staffan Hellstrand blev aldrig misstänkt av Sundsvallspolisen för att ha kastat ut en tv genom hotellfönstret.

Publicerad 29 september 2022
”Jag vill också vara en äkta rocker!”
Staffan Hellstrand. Foto: Dan Norrå/TT

Artisten Staffan Hellstrand har över 30 års turnéliv i bagaget. Han släppte nyligen singeln Allt betyder nåt tillsammans med Dogge Doggelito.

Vad är det första du gör när du kommer in på hotellrummet?
– Efter en spelning går jag ofta fram till fönstret, tittar ut, landar och rider på känslan av giget. Inte sällan med ett glas vin i handen. Försöker oftast få rum högt upp med inspirerande utsikt.

Det står något för dig okänt på menyn, som att i rätten ingår galangalolja. Frågar du eller beställer och hoppas att det går att äta?
– Jag frågar eller googlar och kollar att det inte är något animaliskt eftersom jag är vegetarian. Om inte prövar jag det gärna. Galangalolja utvinns ur roten på en ingefärsväxt från Sydostasien, har jag just lärt mig!

Har du någon riktigt minnesvärd hotellupplevelse?
– Ja, många. En av mina mest bittra var under Sundsvallsfestivalen. Medlemmar ur ett känt svenskt rockband slängde ut tv:n genom hotellfönstret (och fegade sedan ur, hämtade E-types körtjejs tv och placerade i sitt eget rum).
Dagen efter blev jag uppringd av polisen, som frågade om jag sett något, med sidokommentaren ”Ja, vi förstår ju förstås att det inte kan ha varit du”. Jag har aldrig blivit så förolämpad. Jag vill också vara en äkta rocker!

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här