Hej Gäst Alexander Letic

Alexander Letic är en riktig badkarl!

Programledaren Alexander Letic har testat livet som barnkalasvärd, men som vuxen känner han sig mer hemma bakom bardisken.

Publicerad 8 september 2022
Alexander Letic är en riktig badkarl!
Alexander Letic. Foto: Janne Danielsson/SVT

Vilket branschyrke skulle du helst vilja ha?
– Jag har faktiskt jobbat som barnkalasvärd på lekland, när jag var 14–15. Jag serverade korv och glass. Det var väldigt roligt och väldigt hög ljudnivå. Men jag tyckte det var jättekul, då. Nu skulle jag helst jobba i en bar.
Hotellfrukost är det mysigaste på hotell, men måste vara det mest traumatiska att jobba med. Hotellgäster kan vara fruktansvärda. Bartender ligger närmast mitt eget yrke, att prata med folk, tänker jag mig. Och blanda drinkar, inte för att jag är bra på det.

Jag är besatt av badkar på rummet.

/blockquote>

Vad gör dig extra glad som gäst?
– Ett badkar! Vi har det inte hemma, så jag är besatt av badkar på rummet. Jag frågar gärna innan om det finns ett rum med badkar i prisklassen och vad det annars skulle kosta i mellanskillnad att få ett.
Men om det sedan visar sig att det inte finns badkar på rummet så säger jag inte till. Jag är konflikträdd, och så är det av respekt till dem som jobbar på hotell. Jag vet att de har massor att göra och viktigare saker att tänka på.

Vad är det första och sista du gör på hotellrummet?
– Jag hänger in kläderna i garderoben och packar upp. Jag vill känna sig hemma och att allt ligger där det ska. Det sista jag gör: städar. Inte att jag dammsuger, men plockar i ordning och ställer tillbaka stolar. Jag vill inte få rykte om mig att vara stökig.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här