Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Invandrare behöver tre års anställning för trygghet

Invandrare blir oftare uppsagda än infödda svenskar. En anställd som är född i ett land utanför Europa måste jobba i tre år för att ha samma trygghet på arbetsplatsen som en infödd svensk.

Publicerad 5 maj 2003

Är man inte infödd svensk så är det svårare att få jobb i Sverige, och lättare att bli av med det. Invandrare löper större risk att förlora sitt jobb, och invandrare från länder utanför Europa löper dubbelt så hög risk att bli arbetslösa jämfört med infödda svenskar. Det visar två nya forskningsrapporter.

Lagen om anställningsskydd ska skydda alla. Men det gör den inte. Under 1990-talet miste många invandrare sina jobb, medan svenskarna jobbade kvar. För att ha samma trygghet på arbetsplatsen som infödda svenskar behöver en invandrare från norden ett års längre anställningstid och en anställd från övriga Europa två år. Den som kommer från ett land utanför Europa behöver tre års längre anställningstid.

Ju längre en invandrare varit i Sverige desto större är chansen att han eller hon har ett jobb. Men helt utjämnas inte skillnaden.
Forskaren Lena Nekby har undersökt hur många som hade ett vanligt jobb under åren 1990-2000.

Så stor andel hade jobb
Infödda svenskar:   74 procent
Från övriga norden:   55 procent
Från västeuropa:   50 procent
Från östeuropa:   40 procent
Utanför Europa:   34 procent
Siffrorna gäller män. Studier, arbetslöshet, AMS-verksamhet och förtidspension räknas inte.

De första fem åren i Sverige är invandrarnas sysselsättningsgrad hälften av svenskarna. Med åren får fler jobb. Men ännu efter 20 år i Sverige ligger sysselsättningen fortfarande 15 procent under de infödda svenskarnas.
Hög utbildning verkar inte öka chansen. Svenskar med hög utbildning har större chans att få jobb och mindre risk för arbetslöshet än andra. En hög utländsk utbildning ger inte samma fördelar på arbetsmarknaden.

Utredaren Lena Nekby säger att den svenska arbetsmarknaden skiljer sig från den amerikanska. Efter tio år i USA har invandraren där jobb i lika hög utsträckning som den infödde amerikanen. Men den som flyttar till USA får för hela livet räkna med en betydligt lägre lön.

Så är det inte i Sverige. Invandrare som har anställning här, får inte så mycket mindre lön än sina arbetskamrater. Anställda som kommer från andra länder får fem procent lägre lön än sina svenskfödda kollegor. Och har de sitt ursprung i länder utanför Europa får de tio procent lägre lön än en svenskfödd med motsvarande anställning, ålder och kön.

Källa. fackföreningsrörelsens institut för ekonomisk forskning, Fief. Mer info. www.fief.se.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter diskriminering

Hotell erkänner diskriminering

Ett hotell i Stockholmstrakten erkänner att man har diskriminerat två kvinnor med romsk bakgrund. Hotellet ska nu betala 30 000 kronor vardera till kvinnorna i en förlikning.

Publicerad 21 januari 2021 Kommentera
Hotell erkänner diskriminering
Hotellet utanför Stockholm erkänner att det var diskriminering när två kvinnor avvisades eftersom de är romer. Foto: Mostphotos

Kvinnorna hade bokat rum på hotellet utanför Stockholm via en bokningssajt. Men när de kom vägrade receptionisten checka in dem. Anledningen: hotellet uppgav att de tidigare haft problem med gäster av romskt ursprung.

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har drivit kvinnornas ärende.
– Att man som individ på det här sättet drabbas på grund av hur andra individer har agerat för att man uppfattas ha samma etniska tillhörighet är diskriminering, säger DO, Lars Arrhenius.

Hotellet har nu erkänt att man gjort sig skyldig till diskriminering. I en förlikning ska företaget betala 30 000 kronor vardera till kvinnorna.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter CORONAKRISEN

LO vill ha vaccin till branschfolk

Riskgrupper och vårdanställda först. Näst på tur för vaccin borde de som jobbar i kontaktnära yrken stå, som hotell- och restauranganställda. Det menar LO i ett förslag.

Publicerad 15 januari 2021 Kommentera
LO vill ha vaccin till branschfolk
LO vill att anställda i kontaktnära yrken ska få vaccin när de prioriterade grupperna har vaccinerats. Foto: Colourbox

LO har presenterat ett förslag till åtgärdsprogram för att hindra smittspridning och få bukt med arbetslösheten i pandemins spår.

Bland annat föreslår man att de som jobbar i kontaktnära yrken ska stå på tur när de prioriterade grupperna fått sitt vaccin.

Therese Guovelin
Therese Guovelin. Foto: LO

Flera andra förslag tar tydligt sikte på det tuffa läget för hotell- och restaurangbranschen.
– Hela den näringen är ju oerhört hårt drabbad. Förutom att gäst- och kundunderlaget har försvunnit så har branschen drabbats av fler och fler rekommendationer och restriktioner, säger Therese Guovelin, LO:s vice ordförande.

Hon menar att samhället inte har råd att låta en så viktig bransch gå under.
– Det skulle vara katastrof om man skulle behöva börja om från början. År efter år har omsättningen ökat, och det är en oerhört viktig bransch för sysselsättningen. Är det någonstans man kan skapa jobb snabbt är det inom hotell och restaurang.

Några av LO:s förslag

  • Rätt att få covid-19 klassad som arbetsskada om man smittas på jobbet.
  • Prioriterad vaccinering för anställda i kontaktnära yrken.
  • Hyressubventioner riktade till företag.
  • Riktat omställningsstöd.
  • Ekonomiska bidrag vid betydande regelförändringar.
  • Möjlighet till heltidspermittering.
  • Krav på kollektivavtal för att korttidspermittera.
  • Statligt stöd för kompetensutveckling och validering.
  • Ekonomiskt tillskott till de värst drabbade a-kassorna.

Bland annat föreslår LO att regeringen går in med hyressubventioner och ekonomiskt stöd ”vid betydande regelförändringar så som inskränkning av alkoholförsäljning”.

Arbetslösheten är en annan viktig fråga för LO. Många har förlorat sina jobb när verksamheter tvingas dra ned på öppettider eller till och med stänga. Bland annat vill man att regeringen skjuter till medel så att den som saknar gymnasieutbildning får möjlighet att utbilda sig, med rimlig ersättning. Dessutom vill LO att företag ges möjlighet att korttidspermittera på heltid.

– Företagen måste kunna övervintra och behålla sin personal. Det är inte så enkelt att stänga och sedan starta igen när det vänder, säger Therese Guovelin.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter Alkoholstopp

HRF kräver besked från regeringen

I morse meddelade regeringen att förbudet mot alkoholförsäljning efter klockan 20 förlängs. Nu kräver HRF besked om riktade stöd till branschen.

Publicerad 14 januari 2021 Kommentera
HRF kräver besked från regeringen
HRF:s förbundsordförande Malin Ackholt kräver besked om riktade stöd till branschen. Foto: Colourbox, Peter Jönsson

Vid jul skärptes förbudet mot alkoholförsäljning. I stället för den tidigare restriktionen som satte stopp vid klockan 22 blev det nu klockan 20 som gällde. Den nya begränsningen skulle gälla till och med den 15 januari, men förlängs alltså med nio dagar.

– Det är besvärande att regeringen inte kan lämna besked tidigare, när man ändå har gjort bedömningen att smittläget är oförändrat, säger Malin Ackholt, ordförande för Hotell- och restaurangfacket.

Hon anser att besöksnäringen drabbas orimligt hårt av restriktioner.
– I synnerhet som man inte kunnat visa att den är drivande i smittspridningen. Vi har ställt frågor om det, men inte fått några svar.

Redan före jul utlovades att kompensation skulle komma. Enligt Malin Ackholt väntar branschen fortfarande.

– Det är snart en månad sedan man sade det. Och förutom ökade möjligheter att korttidspermittera har man inte lämnat några besked. Vi har haft ett besvärligt läge i snart elva månader. Det finns inga marginaler längre. Våra medlemmar behöver åtgärder som ger rimlighet och förutsägbarhet för både företag och anställda.

Ingår i temat: Coronakrisen 110 artiklar

Alla artiklar i temat (107 till)
Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här