Nyheter avtal 2012
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF stödjer Handels krav

Fackförbundet Handels varslade i dag om strejk på sammanlagt 65 arbetsplatser inom handeln. Hotell- och restaurangfacket anser att Handels krav är rimliga och stödjer varslet.

Publicerad 29 mars 2012

– De krav som Handels har ställt är oerhört centrala för att utjämna skillnader mellan mans- och kvinnodominerade branscher. Handels har bedömt att ett strejkvarsel är den enda utvägen nu. Deras motpart har varit enormt hårdnackade och gjort det tydligt att de inte vill förbättra för de lågavlönade kvinnorna, säger HRF:s förbundsordförande Ella Niia.

Handels krav är 860 kronor mer i månaden plus 100 kronor extra som ska utjämna löneskillnader mellan män och kvinnor. Detta är i linje med den LO-samordning som elva LO-förbund, däribland HRF, ställt sig bakom.
Handels varslade strejk är utlyst till den 13 april. Om parterna inte nått en överenskommelse innan dess kan 5 600 Handelsmedlemmar på 65 arbetsplatser tas ut i strejk.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.