Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF varslar om sympatiåtgärder

Allt fler LO-förbund lovar att stötta Handels i deras kamp för bättre avtal. Nu varslar även Hotell- och restaurangfacket om sympatiåtgärder på åtta arbetsplatser.

Publicerad 12 april 2012

Uppdatering: Handels tecknade kollektivavtal senare samma dag och drog tillbaka strejkvarslen. HRF återkallade då sina sympatiåtgärder.

Ännu är läget oklart i förhandlingarna mellan fackförbundet Handels och deras motpart Svensk Handel. Den senaste veckan har Seko, Byggnads, Målarna, Transport, Fastighets och Pappers varslat om olika sympatiåtgärder. I dag meddelade även HRF att man ska stötta Handels med åtgärder.
– Vi har fått en begäran från Handels och det fanns ingen tvekan. Handels kamp är vår kamp, säger förbundets ordförande Ella Niia.

HRF:s sympativarsel omfattar Stockholmshotellen Sheraton, Royal Viking och Nordic Sea samt restaurangen Stockholm Fisk. Även företaget LSG Sky chefs arbetsplatser på Arlanda, Landvetter, Sturup och Centralstationen i Göteborg är varslade. Den 23 april kommer Hotell- och restaurangfackets medlemmar på dessa arbetsplatser att gå ut i strejk, om inte Handels och Svensk Handel nått en överenskommelse innan dess.
   
Även Kommunal varslade om sympatiåtgärder i dag. Det gäller de anställda på Flygbussarna i Stockholm, Göteborg och Malmö, som även de kan tas ut i strejk den 23 april.

Handels och Svensk Handel har i dag båda träffat medlarna från Medlingsinstitutet. I morgon, den 13 april, går Handelsmedlemmar på 65 arbetsplatser ut i strejk om inget avtal slutits innan dess.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här