Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF varslar om sympatiåtgärder

Allt fler LO-förbund lovar att stötta Handels i deras kamp för bättre avtal. Nu varslar även Hotell- och restaurangfacket om sympatiåtgärder på åtta arbetsplatser.

Publicerad 12 april 2012

Uppdatering: Handels tecknade kollektivavtal senare samma dag och drog tillbaka strejkvarslen. HRF återkallade då sina sympatiåtgärder.

Ännu är läget oklart i förhandlingarna mellan fackförbundet Handels och deras motpart Svensk Handel. Den senaste veckan har Seko, Byggnads, Målarna, Transport, Fastighets och Pappers varslat om olika sympatiåtgärder. I dag meddelade även HRF att man ska stötta Handels med åtgärder.
– Vi har fått en begäran från Handels och det fanns ingen tvekan. Handels kamp är vår kamp, säger förbundets ordförande Ella Niia.

HRF:s sympativarsel omfattar Stockholmshotellen Sheraton, Royal Viking och Nordic Sea samt restaurangen Stockholm Fisk. Även företaget LSG Sky chefs arbetsplatser på Arlanda, Landvetter, Sturup och Centralstationen i Göteborg är varslade. Den 23 april kommer Hotell- och restaurangfackets medlemmar på dessa arbetsplatser att gå ut i strejk, om inte Handels och Svensk Handel nått en överenskommelse innan dess.
   
Även Kommunal varslade om sympatiåtgärder i dag. Det gäller de anställda på Flygbussarna i Stockholm, Göteborg och Malmö, som även de kan tas ut i strejk den 23 april.

Handels och Svensk Handel har i dag båda träffat medlarna från Medlingsinstitutet. I morgon, den 13 april, går Handelsmedlemmar på 65 arbetsplatser ut i strejk om inget avtal slutits innan dess.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.