Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF i Skåne siktar in sig på 45 arbetsplatser

Hotell- och restaurangfackets Skåneavdelning är på gång med det nya värvningsprojektet 45:an. Avdelningen ska lägga extra tid på 45 utvalda arbetsplatser, som ska få upprepade besök.

Publicerad 10 april 2008

Ni kommer att ägna er speciellt mycket åt 45 utvalda arbetsplatser.Varför ska ni göra det?
– Tidigare har vi varit ett gäng som gått runt till arbetsplatserna, lämnat inträdesansökningar, frågat hur de har mått och sen stuckit. Det är inte så himla effektivt, säger Suzanne Jensinger, ombudsman på HRF:s Skåne-avdelning.

– De som kommer nästa pass kanske också hade velat prata med oss. När man jobbar med ungdomar så måste man lägga lite mer tid för att få deras förtroende.

Hur har ni valt ut företagen?
– Vi har tagit ut 52 företag runt om i Skåne. Antagligen är det några som kommer att falla bort av naturliga skäl. Vi har valt både stora och små företag och inte bara SHR-anslutna arbetsplatser. En del som vi vet att det är problem på och en del som är helt nya.

Vad säger arbetsgivarna när ni säger att ni vill komma?
– Vi ringer i förväg och bokar tid, och Irene som har ringt runt säger att det inte är några problem med arbetsgivarna.

Är det tänkt att samma värvare ska komma tillbaka till samma ställe?
– Ja, det är meningen, så mycket som det går. Det är bäst eftersom folk då känner igen en och vågar fråga om saker nästa gång man kommer.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.