Nyheter OLYCKA

Hotellanställd skadad när tvättvagn välte

En hotellanställd i Göteborg skadades allvarligt när en fullastad tvättvagn välte. ”Ytterst olyckligt”, säger regionala skyddsombudet Mikael Berge.

Publicerad 22 mars 2023
Hotellanställd skadad när tvättvagn välte
En tvättvagn välte över en anställd på ett hotell i Göteborg. Arbetsgivaren ska vidta åtgärder för att det inte ska hända igen. Foto: Mostphotos

När en lastbilschaufför kom för att hämta och lämna tvätt vid hotellet råkade en av de fullastade tvättvagnarna på lastbilsflaket i obalans. Den föll rakt över en anställd som passerade på väg till personalentrén. Ambulans tillkallades. Den anställda skadades och blev sjukskriven.

Mikael Berge, regionalt skyddsombud, har besökt arbetsplatsen.
– Det var ytterst olyckliga omständigheter. Arbetsgivaren har förslag på åtgärder, som att märka upp att det är en lastzon på både marken och husväggarna, säger Mikael Berge.

Den 4 april kommer Arbetsmiljöverket att göra en inspektion då såväl arbetsgivare som regionala skyddsombudet ska delta.

Linda Falkenberg är ansvarig arbetsmiljöinspektör:
– Vi följer standardgången, där arbetsgivaren får beskriva verksamheten och händelsen, vilka åtgärder de har vidtagit och vilka de planerar.

Tvättvagnar som välter är en ovanlig olycka.
– Det är i alla fall ingenting jag har stött på i min yrkesroll, säger Linda Falkenberg.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här