Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Här startar världens största kocktävling

I dag startar den europeiska delen av världens mest prestigefulla kocktävling, Bocuse d'Or, i Stockholm. -- Det är en dröm som besannas, sade Mathias Dahlgren, hederspresident, när tävlingen invigdes.

Publicerad 7 maj 2014
Här startar världens största kocktävling
Mathias Dahlgren höll invigningstalet. Foto: Lisa Castilla

Stämningen var hög på Stockholmsmässan när den europeiska delen av Bocuse d'Or startade i morse. Supportrar från hela Europa är på plats för att heja fram sina respektive länders tävlande. Under tävlingen, som pågår i två dagar, tävlar 20 kockar från lika många länder om tolv platser i världsfinalen i Lyon i januari 2015.
Det är första gången någon del av Bocuse d'Or hålls i Sverige.
– Sverige är en viktig kulinarisk scen och vi är stolta över att vara här, sade Florent Supplison från en av organisationerna bakom tävlingen.
 
Även Sveriges landsbygdsminister Eskil Erlandsson var glad över att Sverige får arrangera deltävlingen. Särskilt kul tycker han att det är att alla huvudråvarorna i tävlingen är svenska.
– Det är första gången som huvudråvarorna kommer från värdlandet. Vi är glada över att få visa upp våra fantastiska råvaror. Jag tror att tävlingen kommer att stärka bilden av Sverige som ett matland i världsklass, säger Eskil Erlandsson.

I dag, onsdag, tävlar tio kockar och under morgondagen ytterligare tio. Sveriges deltagare, Tommy Myllymäki, tävlar i morgon.
Kocken Mathias Dahlgren är den ende svensk som någonsin vunnit Bocuse d'Or. Han tog hem segern 1997.

Om tävlingen

Deltävlingarna i kock-EM, Bocuse d”Or, avgörs under Gastronord/Vinordic på Stockholmsmässan i Älvsjö. I fyra dagar, 6-9 maj, fylls mässhallarna av tävlingar, prisutdelningar, seminarier och branschrelaterade utställare.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.