Nyheter CULINARY OLYMPICS

Hallå där, Susanne Strandqvist

Fazer Culinary Team kom fyra i storköksklassen i Culinary Olympics i Stuttgart. Lagmedlemmen Susanne Strandqvist är mycket nöjd med tävlingsinsatsen, men hade gärna sett en pallplats.

Publicerad 5 mars 2020
Hallå där, Susanne Strandqvist
Susanne Strandqvist. Foto. Carolina Romare

Hur var det på själva tävlingsdagen?
– Vi tyckte att det gick jättejättebra. Vi hade till och med någon minut över av tävlingstiden. Det brukar man aldrig ha. Vi kunde krama om varandra och kände en sådan glädje. Vi fick guld för den dagen, vilket betyder att vi hade flest poäng av de fem som tävlade då.

Gick det extra bra för att det var tävlingshets?
– Nja, det kan lika gärna vara tvärtom, att det går sämre för att nerverna sätts ur spel. Men den här gången höll alla nerverna i styr.

Men sedan blev det en fjärdeplats i hela tävlingen?
– Ja, när de räknade samman poängen för alla de 28 lagen kom vi fyra. Det var faktiskt obeskrivligt jobbigt att komma under pallplats. Där var vi inte glada.

Om menyn

Temat för tävlingen var roots och råvarorna fick kosta max 5 euro per portion. Laget serverade genomgående rotsaker:
  • Fingerfood med bland annat jordärtskocka och mandelpotatis.
  • Frittata på rotfrukter i olika gula nyanser
  • Dessert, en palsternackscrème i vit chokladmousse.

Hur är det att vara tillbaka på SEB:s personalmatsal nu?
– Skönt! Det känns bra att landa lite och suga åt sig alla intryck, allt roligt man varit med om under året. Det har varit jätteintensivt, mycket tid hemifrån. Som det känns nu vill jag inte vara med nästa år.

Tar du med dig något särskilt från tävlingsperioden?
– O ja, framför allt från när vi har åkt runt och provlagat mat i andra kök hos koncernen. Man ser hur de gör, vad de har för dagens. Det ger mycket inspiration.

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här