Nyheter utbildning

Hallå där, Marie Birgersson

Marie Birgersson, ombudsman på HRF avdelning Väst, har varit med och tagit fram den nya webbutbildningen ”Schyst på jobbet” tillsammans med Visita, Unionen och Prevent.

Publicerad 19 januari 2023
Hallå där, Marie Birgersson
Marie Birgersson, ombudsman på HRF Väst, hoppas att den nya webbaserade arbetsmiljöutbildningen ska göra branschfolk tryggare på jobbet. Foto: Colourbox, Hotellrevyn

Varför har ni gjort detta?
– Prevent har tidigare haft flera olika prisbelönade arbetsmiljöutbildningar för vår bransch, men de digitala plattformarna stöds inte längre. Så då har vi varit med och tagit fram en ny som ska ta upp det här med sexuella trakasserier, stress och hård jargong och hur man ska hantera svåra situationer.

Vem riktar den sig till?
– Alla i branschen som vill ha mer kunskap om arbetsmiljön. Alla kan göra utbildningen, det är bara att skapa ett konto och logga in med sin mejladress. Vi vet att många av branschutbildningarna använder sig av våra webbutbildningar. Det sista kapitlet riktar sig till den som vill veta lite mer.

Vad är syftet?
– Tanken är att man ska kunna känna sig mer trygg på arbetsplatsen. Om man känner sig förberedd på vad som kan hända kan man hantera situationer bättre. Allt blir roligare och bättre om arbetsmiljön är bra på en arbetsplats, det gynnar alla. Vi hoppas att många gör utbildningen.

Fakta om utbildningen

Webbutbildningen ”Schyst på jobbet” är tillgänglig för alla och är ett samarbete mellan Prevent, HRF, Visita och Unionen. Den tar en dryg timme att genomföra och det går att pausa under tiden. Utbildningen avslutas med ett kunskapstest. Du hittar den här.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här