Nyheter arbetsmiljö

Hallå där, Johan Mellnäs

Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter för organisatorisk och social arbetsmiljö tar upp ämnen som arbetstid, stress och mobbning. Men hur ska föreskrifterna användas rent praktiskt? Det handlar Prevents nya handbok om.

Publicerad 3 februari 2017
Johan Mellnäs, Prevent.

Du är projektledare för Prevents nya handbok ”Jobba praktiskt med organisatorisk och social arbetsmiljö”. Hur kommer det sig att ni tagit fram handboken?

–  När Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter för organisatorisk och social arbetsmiljö kom 2016 var de omgärdade av förväntningar och farhågor. Fackliga organisationer tyckte ”äntligen får vi föreskrifter”. Arbetsgivarna tänkte mer ”Finns inte det här redan i föreskriften om systematiskt arbetsmiljöarbete? Hur ska Arbetsmiljöverket checka av det här punkterna under en inspektion?” Så det fanns en stor efterfrågan på praktiska exempel på hur man kan gå till väga.

Arbetsbelastningen är ett av områdena som tas upp. Vad kan man praktiskt göra om man tycker att det är för högt tempo på jobbet?
– Arbetet ska ju anpassas efter individens förutsättningar, som det så fint heter. Men det som är för tungt eller stressigt för mig kanske inte påverkar dig, det är något som arbetsgivaren ska känna av. I vår handbok är exemplet ett privat vårdföretag som vuxit snabbt, från 20 till 40 anställda. Tempot har blivit lite väl högt, vilket bland annat märks på sjukskrivningarna. Då har vi det som kallas ”sam-snurran” – hur man ska undersöka, riskbedöma, åtgärda och följa upp. Medarbetarsamtal och klimatundersökningar eller gruppintervjuer kan vara ett första steg.

I handboken tas också kränkande särbehandling upp. Vad finns det för råd där?
– Kränkande särbehandling är nog det som väckt mest intresse och frågor. Ett beteende behöver inte vara upprepat eller återkommande för att vara kränkande särbehandling. Det räcker med ett enstaka tillfälle. Det kan vara bra för företag att ta fram en policy. Det vanligaste inslaget i en sådan är vart den som upplever det kränkande ska vända sig. Om det är chefen som är den som står för den kränkande behandlingen är det inte så bra att det enbart står ”vänd dig till din chef”. Det kan även vara skyddsombud, någon annan chef eller chefens chef.

Om du bara får ge ett råd till den som ska jobba med organisatorisk och social arbetsmiljö, vad blir det?
– Titta på sjukfrånvaron. Har den förändrats, ser vi ett annat mönster? Är det fler tillfällen, kortare, längre? Se om sjukstatistiken varierar mellan olika grupper. Är det någon arbetsledares grupp som sticker ut? Fundera på vad det kan bero på, troligtvis är det inte så att de sjukaste medarbetarna råkat hamna i samma grupp. Man ska inte underskatta ledarskapets betydelse.

Nyheter diskriminering

Hotell erkänner diskriminering

Ett hotell i Stockholmstrakten erkänner att man har diskriminerat två kvinnor med romsk bakgrund. Hotellet ska nu betala 30 000 kronor vardera till kvinnorna i en förlikning.

Publicerad 21 januari 2021 Kommentera
Hotell erkänner diskriminering
Hotellet utanför Stockholm erkänner att det var diskriminering när två kvinnor avvisades eftersom de är romer. Foto: Mostphotos

Kvinnorna hade bokat rum på hotellet utanför Stockholm via en bokningssajt. Men när de kom vägrade receptionisten checka in dem. Anledningen: hotellet uppgav att de tidigare haft problem med gäster av romskt ursprung.

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har drivit kvinnornas ärende.
– Att man som individ på det här sättet drabbas på grund av hur andra individer har agerat för att man uppfattas ha samma etniska tillhörighet är diskriminering, säger DO, Lars Arrhenius.

Hotellet har nu erkänt att man gjort sig skyldig till diskriminering. I en förlikning ska företaget betala 30 000 kronor vardera till kvinnorna.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter CORONAKRISEN

LO vill ha vaccin till branschfolk

Riskgrupper och vårdanställda först. Näst på tur för vaccin borde de som jobbar i kontaktnära yrken stå, som hotell- och restauranganställda. Det menar LO i ett förslag.

Publicerad 15 januari 2021 Kommentera
LO vill ha vaccin till branschfolk
LO vill att anställda i kontaktnära yrken ska få vaccin när de prioriterade grupperna har vaccinerats. Foto: Colourbox

LO har presenterat ett förslag till åtgärdsprogram för att hindra smittspridning och få bukt med arbetslösheten i pandemins spår.

Bland annat föreslår man att de som jobbar i kontaktnära yrken ska stå på tur när de prioriterade grupperna fått sitt vaccin.

Therese Guovelin
Therese Guovelin. Foto: LO

Flera andra förslag tar tydligt sikte på det tuffa läget för hotell- och restaurangbranschen.
– Hela den näringen är ju oerhört hårt drabbad. Förutom att gäst- och kundunderlaget har försvunnit så har branschen drabbats av fler och fler rekommendationer och restriktioner, säger Therese Guovelin, LO:s vice ordförande.

Hon menar att samhället inte har råd att låta en så viktig bransch gå under.
– Det skulle vara katastrof om man skulle behöva börja om från början. År efter år har omsättningen ökat, och det är en oerhört viktig bransch för sysselsättningen. Är det någonstans man kan skapa jobb snabbt är det inom hotell och restaurang.

Några av LO:s förslag

  • Rätt att få covid-19 klassad som arbetsskada om man smittas på jobbet.
  • Prioriterad vaccinering för anställda i kontaktnära yrken.
  • Hyressubventioner riktade till företag.
  • Riktat omställningsstöd.
  • Ekonomiska bidrag vid betydande regelförändringar.
  • Möjlighet till heltidspermittering.
  • Krav på kollektivavtal för att korttidspermittera.
  • Statligt stöd för kompetensutveckling och validering.
  • Ekonomiskt tillskott till de värst drabbade a-kassorna.

Bland annat föreslår LO att regeringen går in med hyressubventioner och ekonomiskt stöd ”vid betydande regelförändringar så som inskränkning av alkoholförsäljning”.

Arbetslösheten är en annan viktig fråga för LO. Många har förlorat sina jobb när verksamheter tvingas dra ned på öppettider eller till och med stänga. Bland annat vill man att regeringen skjuter till medel så att den som saknar gymnasieutbildning får möjlighet att utbilda sig, med rimlig ersättning. Dessutom vill LO att företag ges möjlighet att korttidspermittera på heltid.

– Företagen måste kunna övervintra och behålla sin personal. Det är inte så enkelt att stänga och sedan starta igen när det vänder, säger Therese Guovelin.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter Alkoholstopp

HRF kräver besked från regeringen

I morse meddelade regeringen att förbudet mot alkoholförsäljning efter klockan 20 förlängs. Nu kräver HRF besked om riktade stöd till branschen.

Publicerad 14 januari 2021 Kommentera
HRF kräver besked från regeringen
HRF:s förbundsordförande Malin Ackholt kräver besked om riktade stöd till branschen. Foto: Colourbox, Peter Jönsson

Vid jul skärptes förbudet mot alkoholförsäljning. I stället för den tidigare restriktionen som satte stopp vid klockan 22 blev det nu klockan 20 som gällde. Den nya begränsningen skulle gälla till och med den 15 januari, men förlängs alltså med nio dagar.

– Det är besvärande att regeringen inte kan lämna besked tidigare, när man ändå har gjort bedömningen att smittläget är oförändrat, säger Malin Ackholt, ordförande för Hotell- och restaurangfacket.

Hon anser att besöksnäringen drabbas orimligt hårt av restriktioner.
– I synnerhet som man inte kunnat visa att den är drivande i smittspridningen. Vi har ställt frågor om det, men inte fått några svar.

Redan före jul utlovades att kompensation skulle komma. Enligt Malin Ackholt väntar branschen fortfarande.

– Det är snart en månad sedan man sade det. Och förutom ökade möjligheter att korttidspermittera har man inte lämnat några besked. Vi har haft ett besvärligt läge i snart elva månader. Det finns inga marginaler längre. Våra medlemmar behöver åtgärder som ger rimlighet och förutsägbarhet för både företag och anställda.

Ingår i temat: Coronakrisen 110 artiklar

Alla artiklar i temat (107 till)
Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här