Nyheter arbetsmiljö

Hallå där, Johan Mellnäs

Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter för organisatorisk och social arbetsmiljö tar upp ämnen som arbetstid, stress och mobbning. Men hur ska föreskrifterna användas rent praktiskt? Det handlar Prevents nya handbok om.

Publicerad 3 februari 2017
Johan Mellnäs, Prevent.

Du är projektledare för Prevents nya handbok ”Jobba praktiskt med organisatorisk och social arbetsmiljö”. Hur kommer det sig att ni tagit fram handboken?

–  När Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter för organisatorisk och social arbetsmiljö kom 2016 var de omgärdade av förväntningar och farhågor. Fackliga organisationer tyckte ”äntligen får vi föreskrifter”. Arbetsgivarna tänkte mer ”Finns inte det här redan i föreskriften om systematiskt arbetsmiljöarbete? Hur ska Arbetsmiljöverket checka av det här punkterna under en inspektion?” Så det fanns en stor efterfrågan på praktiska exempel på hur man kan gå till väga.

Arbetsbelastningen är ett av områdena som tas upp. Vad kan man praktiskt göra om man tycker att det är för högt tempo på jobbet?
– Arbetet ska ju anpassas efter individens förutsättningar, som det så fint heter. Men det som är för tungt eller stressigt för mig kanske inte påverkar dig, det är något som arbetsgivaren ska känna av. I vår handbok är exemplet ett privat vårdföretag som vuxit snabbt, från 20 till 40 anställda. Tempot har blivit lite väl högt, vilket bland annat märks på sjukskrivningarna. Då har vi det som kallas ”sam-snurran” – hur man ska undersöka, riskbedöma, åtgärda och följa upp. Medarbetarsamtal och klimatundersökningar eller gruppintervjuer kan vara ett första steg.

I handboken tas också kränkande särbehandling upp. Vad finns det för råd där?
– Kränkande särbehandling är nog det som väckt mest intresse och frågor. Ett beteende behöver inte vara upprepat eller återkommande för att vara kränkande särbehandling. Det räcker med ett enstaka tillfälle. Det kan vara bra för företag att ta fram en policy. Det vanligaste inslaget i en sådan är vart den som upplever det kränkande ska vända sig. Om det är chefen som är den som står för den kränkande behandlingen är det inte så bra att det enbart står ”vänd dig till din chef”. Det kan även vara skyddsombud, någon annan chef eller chefens chef.

Om du bara får ge ett råd till den som ska jobba med organisatorisk och social arbetsmiljö, vad blir det?
– Titta på sjukfrånvaron. Har den förändrats, ser vi ett annat mönster? Är det fler tillfällen, kortare, längre? Se om sjukstatistiken varierar mellan olika grupper. Är det någon arbetsledares grupp som sticker ut? Fundera på vad det kan bero på, troligtvis är det inte så att de sjukaste medarbetarna råkat hamna i samma grupp. Man ska inte underskatta ledarskapets betydelse.

Nyheter BOK

Hon skriver bok om sitt fackliga liv

Jenny Bengtsson, arbetsmiljöinspektör som under flera år var aktiv i HRF har skrivit en bok om sitt fackliga liv. I juni kommer den ut.

Publicerad 13 april 2021 Kommentera
Hon skriver bok om sitt fackliga liv
Jenny Bengtsson var under flera år fackligt aktiv i HRF. I juni kommer hennes bok om den tiden. Foto: Jeanette Andersson

Berätta hur ett fackligt liv kan se ut i bokformat.
– Jag tar upp högt och lågt. Dels det fackliga strävandet på min gamla arbetsplats. Hur vi organiserade oss och tjatade på kollegor att gå med i facket, försökte få upp organisationskulturen. Alltifrån det till förbundsstyrelsen där jag satt mellan 2011 och 2017. Men också om hur Kommunalskandalen hanterades och om val på olika nivåer.
– Jag skriver också om arbetsmarknaden i stort, om sånt vi jobbade emot, som utnyttjande av arbetskraftsinvandrare och sexuella trakasserier.

Kan du ge något exempel?
– Det finns ett citat i boken: Varför ska ni slåss om småsaker? Det var en vd som sade. Då handlade det om en ob-ersättning på tvåtusen för en medlem. För honom var det ingenting, för oss var det en liv- eller dödfråga. Våra löner var skitlåga, och då är tvåtusen mycket.

Vem hoppas du ska läsa boken?
– Jag vill att man ska kunna plocka upp den här boken som icke fackligt engagerad och känna att ”det här ska jag gå med i”. Men det är ingen solskenshistoria. Jag hade själv velat ha en bok om vad man kan möta när jag engagerade mig, bland annat gubberiet i fackföreningsrörelsen. Jag skriver om män i olika roller som agerar på ett mer eller mindre sexistiskt sätt. De känns som cementklumpar i rörelsen.

Finns det något du saknar?
– När jag lämnade branschen lovade jag mig själv att inte engagera mig fackligt igen, men det höll ju inte. Så jag är fortfarande aktiv men i ett annat LO-förbund.
– Det jag saknar från HRF är alla fackliga kamrater och vår uppfinningsrikedom. Branschen brottas med problem och vi behövde hitta nya sätt att nå ut. Allt var inte bra, men en del var det tyckte jag.

Fakta

Glöden i ögonen – Facklig kamp i medgång och motgång kommer ut på Verbal förlag i juni.

Så boken är inte ett avslut på din fackliga gärning?
– Nej, jag har skrivit om mitt fackliga liv, första halvlek. Det skulle vara väldigt fint om det fanns fler böcker om hur det känns. Hur det kan kännas att ha sin första förhandling, nervositeten och osäkerheten. Det finns hur mycket som helst att berätta. Drömmen är att på sikt skriva en ungdomsbok om facklig organisering. Och en samlingsbok med fackliga berättelser. Det måste ju vara vi som skriver. Det finns reportageböcker, studier och rapporter. Men inte berättelser om det fackliga kneget.

Nyheter Permittering

Många företag vill permittera mer

Nyligen meddelade regeringen att möjligheten att korttidspermittera förlängs till den 30 juni. Hotell- och restaurangfacket, som hittills tecknat mer än 3 000 avtal om korttidspermittering, märker av företagarnas intresse.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
Många företag vill permittera mer
Den senaste veckan har HRF fått in hundratals listor från företag som vill permittera personal. Foto: Colourbox

När perioden att ansöka om korttidspermittering förlängdes ändrades också reglerna. Från och med den 29 mars kan företagare inte ansöka om ersättning i efterhand. Det här har lett till att många arbetsgivare nu kontaktar HRF.
Dessutom meddelade Folkhälsomyndigheten på torsdagen att restriktionerna för restaurangbranschen förlängs till den 2 maj, vilket sannolikt inte dämpar intresset för att permittera personal.

– Vi har fått in hundratals permitteringslistor den senaste veckan, säger Per Persson, avtalssekreterare.

Permittering

Permitteringsgraden och löneavdraget finns i fyra nivåer:

  • 20 % permittering = 4 % lägre lön
  • 40 % permittering = 6 % lägre lön
  • 60 % permittering = 7,5 % lägre lön
  • 80 % permittering = 12 % lägre lön.

Arbetsgivare har möjlighet att justera permitteringsgraden för de anställda.
Men det är viktigt, säger Per Persson, att den som är permitterad kontrollerar att löneavdraget är rätt, så att man inte går miste om lön.

– Om man upptäcker felaktigheter ska man först prata med sin arbetsgivare. Om det inte hjälper ska man kontakta sin lokala HRF-avdelning, så får man hjälp.

Hej Gäst SVEN MELANDER

”Jag har mina stamställen”

Sven Melander gillar rejäla biffar på tallriken och långa skohorn på hotellrummet.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
”Jag har mina stamställen”
Sven Melander – journalist, skådespelare, youtuber och författare till kokboken Upp i vikt kvickt. Foto: Karin Törnblom/TT

Hur väljer du restaurang?
– Jag har mina stamställen. Jag är traditionell, äter gärna en ordentlig biff eller någon god fisk. Men ibland bjuder mina barn pappa på middag och då blir det lite annat.

Vad får dig att återvända till ett ställe?
– Bra personal. Det är jävla roligt om folk känner igen en. Numera blir jag igenkänd, men jag gick ju på krogen innan jag var någon slags offentlig person också. 

Något speciellt som du vill ska finnas på ditt hotellrum?
– Nja, det brukar ju finnas säng, någonstans att stuva in grejerna, ett litet skrivbord och tv. Men det jag uppskattar är långa skohorn. Det behöver man när man blir äldre.

Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här