Nyheter Välgörenhet
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Jenny Ljungberg

Jenny Ljungberg är ägare till c/o Häringe slott i Haninge, som ska ha en julbordskväll enbart för Stadsmissionens gäster.

Publicerad 12 december 2014
Hallå där,
Jenny Ljungberg
Foto: Kicki Andersson
inlinebild
Jenny Ljungberg, ägare till c/o Häringe slott. Foto: Kicki Andersson

Berätta!
– Vi på Häringe slott har länge arbetat med välgörenhet på olika sätt, bland annat genom att få till program i Kista och Rinkeby, där skolungdomar har fått praoa hos oss och genom att hjälpa papperslösa att få jobb och uppehållstillstånd. Vi har haft flera samarbeten med Stadsmissionen, det är från deras projekt ”Unga station” som julbordsgästerna kommer den 26:e december.

Vilka är det som kommer?
– Vi har ett helt julbord, 80 platser, för unga ensamstående mammor. Det är ett område som jag som mamma känner starkt för. Jag har haft det himla ordnat själv, så det känns när man hör om dem som inte får ihop sin ekonomi. Men när de kommer hit ska de vara helt vanliga gäster och ha en trevlig kväll. Och vi kommer att ha barnpassning. 

Ni samlar även in pengar och kläder från gäster på hotellet. Hur stort är intresset att skänka?
– När det gäller pengar skulle jag säga att intresset är ganska lågt. Insamlingsbössorna lägger man inte så mycket i, men det kan ju bero på att man inte har kontanter på sig. Det blir också lätt opersonligt. Vi märker att så fort vår egen personal berättar om våra välgörenhetsprojekt så händer det saker. Vi skriver också i våra bokningsbekräftelser och menyer vad gäster kan göra för att hjälpa till, och så skänker vi pengar för varje konferensgäst som kommer hit. Gäster får ta med vad de vill till Häringe, som kläder och leksaker, så tar vi hand om dem och skickar dem vidare. Vi vill göra det lätt för folk att göra rätt. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här