Christopher Hamilton, VD för Badhotellet i Tranås, har bett Hotell- och restaurangfacket om hjälp att hitta en köksmästare.
Hur kom du på att du skulle kontakta HRF?
– På en mindre ort kan det vara ganska svårt att hitta personal via Arbetsförmedlingen. Många unga ambitiösa kockar siktar hellre på våra två närmaste större städer, Jönköping eller Linköping. Då slog det mig att det ju finns någon som organiserar många inom branschen. Fack och arbetsgivare ska väl inte bara mötas när man inte är överens, utan kan ha en dialog även annars.
Är det extra svårt att hitta just en köksmästare?
– Ja, det är alltid svårt. Det ska vara någon som inte bara är en bra kock, utan också en duktig ledare med kompetens inom kökets ekonomi.
Ska er blivande kökschef ha någon särskild inriktning?
– Vi är ju en anrik kurort med en unik atmosfär, det speglas också i våra menyer. Anrikt med en modern touch, kan man säga. Sedan jobbar vi mycket med lokala råvaror, har bland annat egen nötuppfödning.
HRF har spridit din fråga på Facebook. Har du fått något napp än?
– Nej inte än, men jag har räknat med att det kommer att ta lite tid.
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.