Nyheter

Hallå där, Anna Hjortheden

Planerna på den stora ombyggnaden av området kring Stureplan i Stockholm har stoppats. Politikerna är inte överens och ritningarna måste göras om. En av alla som protesterat mot projektet är Anna Hjortheden, ordförande för HRF-klubben på restaurang Sturehof.

Publicerad 10 november 2017
Hallå där, Anna Hjortheden
Anna Hjortheden är HRF-klubbordförande på Sturehof. Hon är lättad över att planerna på ombyggnad är stoppade. Foto: Udo Schröter/Flickr/CC BY-SA 2.0, Privat

– Det känns fantastiskt att politikerna nu har tagit sitt förnuft till fånga och lyssnat på alla som har skickat in protester. Det är en seger för alla som har varit med och bidragit till att uppmärksamma hur dåligt förslaget var, säger Anna Hjortheden.

Varför är det så bra att planerna stoppas?
– Många hade riskerat att förlora sina arbeten om planerna gått igenom och restauranger hade tvingats stänga i flera år. Det skulle ha inneburit så mycket dåligt för både Stockholm, Stureplan och för oss som jobbar där. Även om det blir ett nytt förslag på ombyggnad, så kommer det att ta så lång tid att vi arbetare sitter säkert ett bra tag.

Ombyggnaden runt Stureplan

  • Planerna innebar bland annat rivning av 50 000 kvadratmeter fastigheter.
  • Enligt nätverket ”Stoppa Stureplanerna” skulle området ha blivit en byggarbetsplats i minst sju år och flera restauranger hade tvingats stänga.
  • Över 8 200 remissvar skickades in, vilket är flest någonsin i ett stadsbyggnadsärende i Stockholm.
  • Politikerna i stadsbyggnadsnämnden är oeniga i frågan, så nu ska ärendet tas om och projektet blir fördröjt.

Vad händer hos er i HRF-klubben på Sturehof nu?
– Självklart slutar aldrig det fackliga arbetet, men i just den här frågan kan vi ta det lite lugnt nu. Vi jobbar så klart vidare med att värva fler medlemmar. Vi vill också ta tag i hela Sturegallerian och få fler medlemmar på fler restauranger. Många av dem hade riskerat sina jobb om gallerian hade stängts.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här