Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Goda jobbchanser i branschen 2015

Arbetsförmedlingen pekar ut hotell- och restaurangbranschen som en av de mest jobbskapande under 2015. Kockar, konditorer, bartendrar och erfarna servitriser har goda tider att vänta, enligt Ams.

Publicerad 15 januari 2015

I år väntas 46 000 personer få jobb i Sverige, enligt Arbetsförmedlingens prognoser. De flesta av dem kommer att arbeta med tjänster, så som sjukvård eller i hotell- och restaurangbranschen. Den sistnämnda toppar listan över branscher med starkast jobbtillväxt under 2015.

Hotell- och restaurangbranschen ligger i framkant med allra tydligast sysselsättningstillväxt. Drivkraften är en stark inhemsk ekonomi, sade Håkan Gustavsson, analytiker på Arbetsförmedlingen, när rapporten ”Var finns jobben 2015” presenterades i dag.

Bland branschyrkena är det kockar och konditorer som har bäst läge på arbetsmarknaden. Även duktiga bartendrar och servitriser har en gynnsam situation, tror Arbetsförmedlingen. För övriga yrken kan konkurrensen fortfarande vara stor. Nyckeln till framgång heter utbildning, sade Håkan Gustavsson.
– Konkurrensen om jobb är fortsatt hård inom vissa yrken. Utbildning och erfarenhet blir allt viktigare.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här