Hej Gäst Marcus Berggren

”Franskt och tungt så man skelar”

Han har tagit tempen på Stureplan och lotsar lyssnare i Morgonpasset i P3. Men när det kommer till krogen går Marcus Berggren gärna i gamla hjulspår.

Publicerad 29 januari 2021
”Franskt och tungt så man skelar”
Marcus Berggren, hörs bland annat som programledare i P3, Sveriges Radio. Foto: Mattias Alhm/Sveriges Radio

Vilken typ av restaurangbesökare är du?
– Jag är fyrkantig och bekväm. Går till samma ställen med samma personer (mest min fru och min poddklippare) om och om igen och beställer samma rätter. Har jag haft en bra kväll någonstans tänker jag att det är väl lika bra att göra exakt samma igen. Ibland tvingar min fru med mig till något nytt ställe och det är väl bra antar jag så att det inte börjar växa mossa på stolen man sitter på. Jag gillar klassiska grejer, franskt och tungt så man skelar! Brunt och murrigt! En bra restaurang ska se ut som en irländsk detektivbyrå på 60-talet, om du fattar.

Har du gjort bort dig någon gång så att du undviker att gå tillbaka?
– Jag har ju blivit portad från några ställen men det är kanske något annat? En gång hamnade jag i samspråk med en konstnär som hade målat konsten på väggarna. Han sade att jag var så go att jag kunde ta en tavla när jag gick. Det gjorde jag men problemet var att han ljög. Ni kan ju tänka ut resten själva.

Kunde inga drinkar men blandade ihop som jag trodde.

Har du någon egen arbetslivserfarenhet från hotell- eller restaurangbranschen?
– Ja, tyvärr för er fina bransch. Jag var alltiallo på en campingkrog i Kalmar några somrar. Jag grillade kött, serverade, var trubadur och diskade. Trubadur var det jag var bäst på och då var jag ändå riktigt jävla röten. Spelade bara riktigt deppiga låtar typ Kent och Thåström så folk gick hem. När jag jobbade i baren kunde jag inga drinkar men blandade ihop som jag trodde och det var ju aldrig någon som klagade men väldigt få återvändande.

 Hur visar du att du gillar servicen du fått?
– Är jag full och nöjd får stället det som finns på mitt konto för tillfället.

 Vad är viktigast för att du ska vara nöjd?
– Alltså en god köttbit, ett rödvin som inte smakar hallonsaft och personal som gillar sina jobb så är man hemma. Folk som brinner för mat och dryck och kan sin sak är det coolaste som finns. Jag bara tackar och tar emot.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här