Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Försäljningen av förbandslådor ökade när facket kom på besök

Under en vecka kontrollerade skyddsombud från HRF arbetsmiljön på runt 90 hotell och restauranger i Dalarna. Trots att arbetsgivarna var förvarnade om kontrollen fanns en del att anmärka på.

Publicerad 27 januari 2006

Yngve Stengård, arbetsmiljöansvarig på region Mitt, är nöjd med insatsen.
– Vi hittade en del brister. Mest var det skydd på olika maskiner som blandare och skärmaskiner som saknades. På många ställen fattades det ögonspolning och förbandslådor, säger han.

Arbetsplatserna som kontrollerades var förvarnade. Redan ett par veckor innan fick de ett brev med information om vad skyddsombuden skulle kontrollera.
– Så en del åtgärder kunde de göra redan innan vi kom dit. Vi fick till exempel indikationer från apoteket att försäljningen av förbandslådor ökade otroligt mycket veckorna innan, säger Yngve Stengård.

De arbetsplatser som fick anmärkningar kommer att få återbesök. På ett par ställen hittades konstiga anställningsförhållanden som också ska utredas.
Tanken är liknande kontroller ska göras i alla avdelningar i region Mitt.
– Vi vet ju inte hur många vi hinner med men målet är två om året, säger Yngve Stengård.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här