Nyheter tävling

Elias checkade in bronset

Det blev brons för Elias Larsson, HRF:are och hotellreceptionist, i Yrkes-VM i ryska Kazan. Det stod klart efter prisutdelningen i går kväll. Även servitrisen Jolanda Edvardsson och kocken William Brittsjö fick fina utmärkelser.

Publicerad 28 augusti 2019
Elias checkade in bronset
Hotellreceptionisten Elias Larsson tog brons i Yrkes-VM. Foto: WorldSkills Sweden
Elias Larsson. Foto: WorldSkills Sweden

Sammanlagt blev det ett silver, tre brons och sex ”Medallion for Excellence” för det svenska Yrkeslandslaget i Kazan. En av bronsmedaljerna stod hotellreceptionisten Elias Larsson för. Hotellrevyn får tag på honom när han väntar på flyget hem till Sverige.
– Det är galet! Jag har drömt om att komma hem med en medalj runt halsen, det är en häftig känsla.

Hur var tävlingen?
– Bra! Ungefär som förväntat, påkostat och välorganiserat. Bara invigningen var helt magisk. Tävlingarna har flutit på. I början var jag nervös men ju längre tiden gick, desto mer bekväm blev jag. Till slut kunde jag njuta och luta mig tillbaka på mina kunskaper. Då gick det bäst.

Vad var svårast?
– Det var ju olika teman, som olika handikapp, familjer, olika kulturer och vip-gäster. Jag tyckte att det kulturella var lite klurigt, jag är inte så van vid att jobba med de frågor som kom upp, som kosher-mat. Men det gick bra.

Hur ska du fira?
– Nu ska jag snart flyga, och sedan blir det en natt i Stockholm för jag hinner inte hem till Skåne i kväll. Men det är ganska skönt för att få ta in hela grejen. Sedan blir det nog firande med familj och vänner. Jag hoppas att någon är på flygplatsen när jag kommer.

Jolanda Edvardsson, servering, och William Brittsjö, matlagning, fick utmärkelserna ”Medallion for Excellence”. Den delas ut till tävlande som visat prov på exceptionellt hög kvalitet och som fått höga poäng i sin gren.