Dina rättigheter | Nyheter röda dagar
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Du behöver inte jobba in tid”

December närmar sig och en del företag planerar att hålla stängt över jul. Men innebär inte att de anställda ska skickas hem utan lön, säger Per Persson, ombudsman på Hotell- och restaurangfacket.

Publicerad 24 november 2014
”Du behöver inte jobba in tid”
Julstängt på decemberschemat? Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Anna-Lena Lundqvist

December närmar sig och arbetsgivarna planerar inför jul och nyår. En del företag väljer att hålla stängt under helgerna. Ibland leder det till krav på att de anställda måste ”jobba in” timmarna i förväg, annars kommer de att förlora lön under stängningsperioden.
Det stämmer inte, säger Per Persson, ombudsman på HRF.
– Huvudprincipen är att arbetsgivaren inte kan skicka hem någon utan lön. Antingen har arbetsgivaren schyst framförhållning och kan i förväg lägga schema så att det passar med verksamheten, eller så kan arbetsgivaren ändra i schemat med 14 dagars varsel.

För anställda som har månadslön kan ett schema omfatta upp till 16 veckor, medan timavlönade max får schemaläggas 8 veckor. En arbetsgivare kan då exempelvis fördela timmarna med mer arbetstid i början av perioden och mindre i slutet. Men om schemaändringar kommer med kortare framförhållning än 14 dagars varsel är det att betrakta som ren övertid, säger Per Persson.

Kollektivavtalet säger att arbetsgivare kan komma överens med anställda om byte av arbetstid, efter att schemat är lagt.
– En anställd kan acceptera att jobba in tid, men det är i så fall en frivillig överenskommelse och inget man behöver gå med på. Säger den anställde nej så blir det inget, säger Per Persson.

Även utan schemaändringar finns det möjlighet att vara ledig utan att förlora pengar. Kollektivavtalets Gröna riks regel om intjänade extra ledighetsdagar, ”röda dagar” är en sådan möjlighet. Jul- och nyårshelgen ger ett antal extra ledighetsdagar. Om företaget är stängt något av dessa datum och du skulle ha arbetat enligt schema har du rätt till en extra betald ledighetsdag, men den kvittar ut sig med en gång i och med att du är hemma med lön. En intjänad ledighetsdag ska enligt kollektivavtalet läggas ut under julhelgen.

På dagar som inte är ”röda dagar” går det också att ge betald ledighet genom utlagd semester, tidigare intjänade extra ledighetsdagar eller övertid som tas ut i betald ledighet. Inte heller den som är nyanställd och saknar intjänad ledighet ska förlora på att företaget är stängt.
– Då får man vara inne på jobbet och syssla med andra arbetsuppgifter, eller om det inte är möjligt, gå hemma med lön, säger Per Persson.

Extra ledighetsdagar jul och nyår 2014

Det här gäller för röda dagar som infaller måndag–fredag. I december 2014 är det 24, 25, 26 och 31 december. I början av 2015 ger nyårsdagen den 1 januari och trettondag jul 6 januari också möjlighet att tjäna extra ledighetsdagar.

 Situation Heltidsanställda och deltidsanställda
5 dagar i veckan
i genomsnitt
Deltidsanställda
1–4 dagar i veckan
i genomsnitt
 Företaget har öppet, du arbetar.  Rätt till extra ledighetsdag.  Rätt till extra ledighetsdag.
 Företaget har öppet, du är ledig enligt schema.  Rätt till extra ledighetsdag.  Inte rätt till extra ledighetsdag.
 Företaget har öppet, du har semester.  Rätt till extra ledighetsdag.  Inte rätt till extra ledighetsdag.
 Företaget är stängt, du skulle ha arbetat enligt schema.  Rätt till extra ledighetsdag,  men den kvittar ut sig med en gång i och med att du är hemma med lön. Rätt till extra ledighetsdag,  men den kvittar ut sig med en gång i och med att du är hemma med lön.
 Företaget är stängt, du är ledig enligt schema. Rätt till extra ledighetsdag. Inte rätt till extra ledighetsdag.
 Företaget är stängt, du har semester. Rätt till extra ledighetsdag.  Inte rätt till extra ledighetsdag.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter KOMpetens

Arbetslösa kan få studera med ersättning

Arbetsförmedlingen ska kunna anvisa arbetslösa att söka till studier. Det har regeringen beslutat.

Publicerad 28 september 2020 Kommentera
Arbetslösa kan få studera med ersättning
Utbildning kommer att vara nyckeln när Sverige startar om efter coronapandemin. Det menar regeringen, som nu satsar på att få fler till skolbänken. Foto: Colourbox

Den som saknar gymnasieexamen har betydligt svårare att få jobb än den som har gymnasieutbildning. När arbetslösheten nu stiger vill därför regeringen satsa på att fler kompletterar sina studier.

– Det behövs mer arbetsmarknad i utbildningspolitiken och mer utbildning i arbetsmarknadspolitiken, sade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark vid en pressträff på måndagen.

Regeringen har beslutat att den som behöver gymnasiekompetens för att öka chansen till jobb ska kunna studera med aktivitetsersättning. Förutsättningen är att arbetsförmedlingen gör en individuell prövning som fastställer behovet.

Dessutom ska fler arbetssökande inom jobb- och utvecklingsgarantin få möjlighet att plugga på yrkeshögskola eller folkhögskola med bibehållen ersättning.

Hej Gäst CLARA HENRY

”Skulle vilja ha makten över frukosten”

Clara Henry är programledare, bloggare och aktuell med tv-serien »Du Clarar mer än du tror« som har premiär på SVT den 1 oktober. Men om hon fick välja ett branschyrke att jobba i så skulle det vara som boss över frukostbuffén.

Publicerad 27 september 2020 Kommentera
”Skulle vilja ha makten över frukosten”
Clara Henry. Foto: Morgan Norman

Hur är du som gäst på hotell eller restaurang?
– Jag blir lyrisk om rummet eller frukostbuffén har något utöver det vanliga. Nu senast bodde jag på Calmar Stadshotell och blev jätteglad av att de hade fyra hantlar hängande på väggen. Otippat och roligt!

Vilket hotell- eller restaurangyrke skulle du helst vilja ha?
– Jag skulle vilja ha makten över frukostbuffén. Om jag fick bestämma över en frukostbuffé hade den varit episk.

Vad är det pinsammaste du gjort på hotell eller restaurang?
– När jag var i Örnsköldsvik med Melodifestivalen 2014 spelade vi Monopol en kväll. En kastade spelsedlarna över hela rummet. Jag filmade och lade ut på min Youtubekanal. Sedan fick jag en lång kommentar från tjejen som städat.

Nyheter MEDLEMSMÖTE

HRF möter medlemmar på Scandic

Scandic är en stor arbetsgivare med många HRF-medlemmar. Den här veckan är de i fokus för ordförande Malin Ackholt.

Publicerad 24 september 2020 2 kommentarer
HRF möter medlemmar på Scandic
HRF:s ordförande Malin Ackholt möter medlemmar på Scandic digitalt. Foto: Peter Jönsson

Under veckan arrangerar Hotell- och restaurangfacket flera digitala möten för medlemmar på hotellkedjan Scandic. Tanken är att medlemmarna ska få diskutera bland annat framtiden för branschen och den kommande avtalsrörelsen med förbundets ordförande.

– Vi måste hitta sätt att ha samtal och diskussioner med medlemmar trots att det pågår en pandemi. Det kommer inte att ersätta möten IRL. Det här är ett komplement, som säkert kommer att fortleva även efter corona, säger Malin Ackholt.

Intresset för de digitala medlemsmötena har varit stort. Hittills har mer än 70 medlemmar deltagit.

– Många upplever det intressant att höra hur kollegor på andra arbetsplatser har det. Sedan kan det komma upp en del individärenden som vi inte kan lösa där, men där vi kan lotsa vidare, säger Malin Ackholt.

Nu tittar HRF på möjligheterna att hålla liknande möten på andra arbetsplatser.

– Sedan har vi fått önskemål om att köra på engelska på Scandic, så det förbereder vi för, säger Malin Ackholt.

Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här