Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

De skänker veckans dricks

Många vill nu hjälpa människor som befinner sig på flykt. På flera ställen har man valt att skänka sin dricks, till exempel på Restaurang Bryggargatan i Skellefteå.

Publicerad 9 september 2015
De skänker veckans dricks
På Bryggargatan ställer både personal och ägare upp och skänker pengar till UNHCR. Foto: Paulina Holmgren

På Bryggargatan har personalen bestämt sig för att skänka all dricks som de får in under hela den här veckan. Sedan kommer ägarna att bidra med lika mycket. De hoppas på att kunna skänka upp emot 13 000–14 000 kronor sammanlagt.
– Vi har gjort liknande saker tidigare, till exempel i samband med Musikhjälpen. Vi känner att vi vill bidra med det vi kan, säger Annika Jonsson som är servitris på Bryggargatan.

Att avstå från dricksen en vecka kanske kan kännas tufft, men det tycker inte Annika Jonsson.
– Den är ju en bonus för oss, inte något man räknar med. Så vi tycker absolut att det är värt det.

Bryggargatan är inte de enda i branschen som bidrar med pengar till flyktingkatastrofen. Flera andra skänker också sin dricks, eller låter en del av intäkterna en viss kväll gå till hjälporganisationerna.

Även Hotell- och restaurangfacket har valt att bidra med 30 000 kronor till FN:s flyktingorgan UNHCR.
– Det är helt självklart i den här situationen, utifrån den syn vi har på människovärde. Vi vill gärna bidra till att göra livet lite mer uthärdligt för dem som tvingas lämna sina hem. Det är jättepositivt att så många hjälper till, oavsett om det är några kronor eller större summor, säger Therese Guovelin, ordförande i HRF.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här